Empresa i Treball

La consellera Angels Chacón, en la inauguració del Fòrum d'Inversió

INDÚSTRIA

La startup Venvirotech Biotechnology, creadora d'un nou plàstic biodegradable, guanya el Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ 2019

query_builder   8 maig 2019 14:57

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La startup Venvirotech Biotechnology, creadora d'un nou plàstic biodegradable, guanya el Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ 2019

La guanyadora del Fòrum amb el conseller delegat d'ACCiö, Joan Romero
La guanyadora del Fòrum amb el conseller delegat d'ACCiö, Joan Romero
·         Un públic de 600 persones i un panel format per inversors locals i internacionals ha reconegut la startup catalana pel seu potencial d’innovació i creixement internacional d’entre 21 startups finalistes.
 
·         Venvirotech Biotechnology ha creat un tipus de plàstic biodegradable a partir de residus orgànics i que es pot aplicar en els àmbits del packaging, la impressió 3D i la biomedicina.
 
·         Durant la inauguració de la jornada, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat que “les startups amb seu a Catalunya han aixecat 872 milions d’euros el 2018, una xifra rècord que és un 53% més alta que l’any anterior”
 
 
La startup catalana Venvirotech Biotechnology ha guanyat el Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ 2019 pel seu potencial d’innovació i creixement internacional. L’empresa emergent ha estat reconeguda així d’entre 21 startups finalistes per un públic de 600 persones i un panel d’inversors locals i internacionals en el marc de la 24a edició del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ, que ha tingut lloc aquest dimecres al matí a l’Auditori AXA de Barcelona consolidat com l’acte de referència en l’àmbit de la inversió per a startups a Catalunya.
 
Durant el seu pitch davant el públic de l’auditori, la fundadora i CEO de Venvirotech Biotechnology, Patricia Aymà, ha explicat el projecte de la startup catalana, que ha creat un nou tipus de plàstic biodegradable a partir de residus orgànics. L’empresa, que actualment compta amb 7 treballadors i ja ha aixecat 2,8 milions d’euros, ha desenvolupat una tecnologia portàtil que utilitza un tipus de bacteris -que s’alimenten dels residus orgànics- per produir el nou material, que posteriorment es pot utilitzar substituint el plàstic tradicional en àmbits com el packaging, la impressió 3D o la biomedicina.
 
En el marc de la inauguració de la jornada, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que “Catalunya torna a liderar una cita anual dels millors projectes emprenedors davant inversors locals i internacionals”. Així, la consellera ha destacat que “les startups finalistes que han participat en les passades nou edicions del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ han aconseguit 263,5 milions d’euros de finançament provinents d’inversors privats i fons de capital risc”.
 
Durant la seva intervenció, Chacón ha subratllat que “Catalunya és terra de futur i de progrés, de startups que neixen i generen llocs de treball. El nostre sistema emprenedor cada vegada està més internacionalitzat i això es tradueix en un augment de la inversió: les startups amb seu a Catalunya han aixecat 872 milions d’euros el 2018, una xifra rècord que és un 53% més alta que l’any anterior”. De fet, Barcelona és la cinquena ciutat d’Europa en inversions de capital risc, ha explicat.
 
Aparador per a les startups catalanes

Com a guanyador del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ, Venvirotech Biotechnology comptarà amb 120 hores de consultoria d’una Oficina Exterior de Comerç i Inversió d’ACCIÓ al món, un espai de treball gratuït en aquesta oficina i un ajut de per fer una missió comercial a l’exterior, més enllà de la oportunitat de donar-se a conèixer als inversors que han participat a la jornada. Algunes de les startups que han guanyat el fòrum d’Inversió d’ACCIÓ en edicions anteriors són Braibook, AEInnova, Nektria, Red Points o Hall Street Barcelona.
 
Les 21 startups finalistes han comptat amb un minut per fer un pitch per presentar els seus projectes empresarials. El públic de l’auditori ha votat en directe i ha seleccionat els 9 darrers projectes finalistes, que després han disposat de 5 minuts més per contestar les preguntes d’inversors locals i internacionals i dels quals ha sorgit el guanyador del premi. Paral·lelament a la presentació dels projectes de les startups i les votacions, en el marc de Fòrum d’Inversió s’han dut a terme reunions de networking preconcertades amb anterioritat entre startups, emprenedors i inversors per trobar finançament, socis o clients.
 
Les 21 startups finalistes de l’edició d’aquest 2019 del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ, dividides tres àmbits sectorials –ciències de la vida i salut, TIC i altres-, han estat Barner Ventures, Berdac Smart Services, Biel Glasses, Go Pure Digital, My Health Watcher, Psonríe, Rheo Diagnostics, Airning Airclaims, Airplane Solutions, Aktek Labs, Musiclist World Innovation, Robinbrick, Shivver, Work Wild, Asgard Space, Blocktac, Kibus Petcare, Musical Instruments Innovation Lab, Sec2sky, Venvirotech Biotechnology i X1 Wind. Pots consultar al Catàleg de startups amb més projecció de Catalunya - Fòrum d'Inversió 2019 els perfils de les 50 startups amb més potencial que s’han presentat per participar al Fòrum d’Inversió d’enguany.

Presència internacional

Enguany la ciutat convidada ha estat Hong Kong, un dels principals ecosistemes emprenedors a escala mundial, valorat en més de 3.200 milions de dòlars i amb més de 2.600 startups i una cinquantena d’incubadores i acceleradores. La representació d’aquesta regió al Fòrum d’Inversió ha anat a càrrec de la periodista econòmica hongkonguesa Angie Lau, que ha ofert la ponència “It takes a global village: how to raise your startup in an international market” i a través de la presència dels fons de capital risc i inversors SPARQ Capital, Furuzunfar i CoCoon Ignite Ventures. De fet, el Premi internacional d’ACCIÓ d’enguany l’ha entregat l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Hong Kong, que ha premiat l’startup Kibus Petcare amb un bloc d’hores de consultoria i una entrada per a la fira RISE de Hong Kong, una de les més importants del sector tecnològic a l’Àsia.
 
Guardó a una trajectòria emprenedora
 
En el marc del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ 2019 també s’ha lliurat el Premi de Reconeixement a la Trajectòria Emprenedora a Regina Llopis i Antoni Trias Bonet, fundadors de l’empresa AIA per la creació d’una empresa basada en el coneixement i la ciència, internacionalitzada, amb clients de referència i pel seu alt retorn a la societat. En edicions anteriors han rebut aquest reconeixement emprenedors com Carlota Pi (fundadora d’HolaLuz), Jacinto Roca i Josep Mitjà (fundadors de Wuaki TV, ara Rakuten TV), Lucas Carné i J. Manuel Villanueva (Privalia); Miguel Vicente (Letsbonus); Jordi Carrera i Rafel Bru (STAT-Diagnostica); i Joaquim Domingo i Àlex Ollé (Galenicum).
 
De la seva banda, LLYC ha premiat les empreses Biel Glasses, Music List i Venvirotech Biotechnology d’entre les 21 que s’han presentat aquest dimecres amb un servei d’assessorament personalitzat en estratègia comunicativa. Al seu torn, RCD-Rousaud Costas Duran ha entregat els seus premis a X1 Wind, Airplane Solutions i Biel Glasses, que podran comptar amb un servei d’assessorament legal.

2  

Imatges

La consellera Angels Chacón, en la inauguració del Fòrum d'Inversió

La consellera Angels Chacón, en la inauguració del Fòrum d'Inversió 40

La guanyadora del Fòrum d'Inversió amb el conseller delegat d'ACCiÓ, Joan Romero

La guanyadora del Fòrum d'Inversió amb el conseller delegat d'ACCiÓ, Joan Romero 428

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia