Recerca i Universitats

ISCIII COVID19

La ciència a Catalunya contra la COVID-19

El sistema català de coneixement capta 2,7 MEUR en finançament estatal per a projectes de recerca sobre coronavirus

query_builder   1 juny 2020 11:00

event_note Nota de premsa

La ciència a Catalunya contra la COVID-19

El sistema català de coneixement capta 2,7 MEUR en finançament estatal per a projectes de recerca sobre coronavirus

  • 27 projectes d’una vintena de centres de recerca, universitats, grans infraestructures científiques i hospitals catalans han rebut suport del Fons Covid-19 de l’Institut de Salut Carlos III en les dues darreres rondes de finançament
  • Aquest fons finança recerques a curt termini sobre SARS-CoV-2 en aspectes com ara resposta immunitària, biologia del comportament del virus, recerca de nous fàrmacs o noves solucions de salut pública per millorar el tractament de la pandèmia
ISCIII COVID19

Prop d’una trentena de projectes de recerca del sistema català de coneixement han rebut finançament destinat a recerques relacionades amb la pandèmia de coronavirus COVID-19 en la darrera ronda d’ajuts del Fons Covid-19 de l’Institut de Salut Carlos III. Es tracta de recerques en curs o pendents d’iniciar-se presentades per centres de recerca, universitats, hospitals, grans infraestructures científiques i altres agents de recerca del nostre país, que s’han vist reconegudes per la línia d’ajuts creada amb el suport del Ministeri de Ciència i Innovació per valor de 2.670.080 euros.

Aquests 27 projectes impulsats per investigadors i investigadores des del sistema català de coneixement han rebut suport financer en les dues darreres concessions d’ajuts del Fons Covid-19 comunicades al llarg del mes de maig. Concretament, corresponen a recerques impulsades per una vintena d’agents de coneixement del nostre país, entre centres de recerca (IDIBAPS, IRBB, IRB Lleida, IR-Sant Pau, CRM, IDIBELL, VHIR, IBEC, ISGlobal, IMIM, IrsiCaixa i IBEC), universitats (UPC, UPF, URV i URL), institucions de recerca sanitària (Parc Taulí, Mútua de Terrassa i IDIAP Jordi Gol) i grans infraestructures científiques (BSC-CNS).

Aquests ajuts donaran suport a estudis en els àmbits del diagnòstic, el tractament i la prevenció relacionades amb l’epidèmia de COVID-19. Entre d’altres, se’n veuen beneficiats recerques sobre els efectes de la infecció per SARS-CoV-2 en el sistema cardiovascular, assajos clínics sobre fàrmacs per contrarestar la infecció, modelitzacions matemàtiques de vigilància epidemiològica o teràpies basades en aproximacions innovadores. També hi figuren projectes sobre la relació entre la COVID-19 i altres situacions clíniques com ara les dones gestants, les malalties inflamatòries o les artritis inflamatòries cròniques, estudis per combatre l’epidèmia en base a computació massiva d'alt rendiment o estudis de perfils immunològics de risc.

El fons COVID-19 de l’Institut de Salut Carlos III es va activar amb el suport del Ministeri de Ciència i Innovació el passat mes de març per finançar projectes que millorin a curt termini la gestió del nou coronavirus. Abasta la recerca en resposta immunitària, biologia del comportament del virus, recerca de nous fàrmacs o noves solucions de salut pública per millorar el tractament de la pandèmia. Molts dels projectes suportats financerament ja es trobaven en marca dins d’entorn clínics o de centres de recerca.

Podeu consultar aquests projectes i el conjunt de recerques dutes a terme en relació al coronavirus des del sistema català de coneixement en l’apartat Activitat de recerca a Catalunya vinculada a la COVID-19 del nou espai web d’Informació actualitzada de l'àmbit de coneixement en relació amb la COVID-19 habilitat des de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia