Sala de premsa Premsa i mitjans

El Premi Argó ja té guanyadors

Resolució del 18è Premi Argó a treballs de recerca de Batxillerat

Els Premi Argó 2020, que atorga la UAB als millors treballs de recerca de Batxillerat i CFGS, ha fet públics els noms dels estudiants guanyadors de Batxillerat, en aquesta 17ena convocatòria, procedents d'instituts de 26 poblacions catalanes.

30/06/2020

La 17ena convocatòria dels Premis Argó ha guardonat un total de 42 treballs de recerca de Batxillerat, que corresponen a tres primers premis i quatre mencions honorífiques en cadascun dels sis àmbits: Arts, Ciències, Biociències i Ciències de la Salut, Tecnologia, Humanitats i Ciències Socials.

Els guardonats són estudiants de diferents instituts de tot Catalunya, en total, de 26 poblacions diferents: Barcelona, Mataró, Tarragona, Olesa de Montserrat, El Prat de Llobregat, Granollers, Vacarisses, Sabadell, Ripoll, Terrassa, Lleida, Badalona, Torredembarra, Reus, Cervera, Roquetes, Tàrrega, Esparraguera, Figueres, Vilafranca del Penedès, Berga, Mollet del Vallès, Sant Pere de Vilamajor, Sant Cugat del Vallès, Sentmenat i Sant Celoni. 

En l'àmbit d'Arts el primer premi ha estat per l'estudiant Marina Codony Lleonart, de l'INS Damià de Campeny, de Mataró, amb el treball "Redisseny conceptual i artístic del primer videojoc d'acció i aventura". 

En l'àmbit de Ciències, el primer premi ha estat per al treball "Estudi de la presència de microplàstics en peixos", que han realitzat Dima Belil Bruach, i Marc Puig Tornero, del'INS Vacarisses de Vacarisses.

Pel que fa a l'àmbit de Biociències i Ciències de la Salut, el primer premi se l'ha endut Mar Busquets Cánovas, de l'Institut Alexandre Satorras de Mataró, amb el treball "Interval Postmortem".

En l'àmbit de Tecnologia, Bernat Frangi Mahiques, de l'INS Marius Torres de Lleida, amb el treball "Design and Building Process of a Hybrid Go-Kart: A comparison between electric and combustion drive systems" ha guanyat el premi premi. 

En l'àmbit d'Humanitats, Anna González Murgadas, de l'INS Jaume Balmes de Barcelona, ha guanyat el premi premi amb el treball "La simbiosi en el coneixement".

I finalment, en l'àmbit de Ciències Socials, Èlia Torrent Ragolta, de l'INS Cendrassos de Figueres, ha guanyat el primer premi amb el treball "Remei Bosch i Salamó: una pionera en temps de dictadura".

El lliurament dels premis s'espera poder realitzar-lo al mes d'octubre de 2020.

Aquests premis, que gestiona l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB, compten amb el suport del Consell Social de la UAB. Tenen la finalitat de reconèixer l’esforç de l’alumnat en l’aprenentatge i en la recerca i d’incrementar els vincles amb els centres d’ensenyament secundari.

Les persones que han format part del Jurat són els professors Jordi Barbé Garcia, que el presideix, Anna Ortiz Guitart, Daniel Yero Corona, Gemma Garcia Alonso, David Jiménez Jiménez i Elisabet Cabeza Gutés. A més, el jurat ha comptat amb especialistes de cadascun dels àmbits.

Resolució del 17è Premi Argó a treballs de recerca de Batxillerat