Usuaris a la platja del Bogatell (EFE/Marta Pérez)
Usuaris a la platja del Bogatell (EFE/Marta Pérez)

La taxa de contagi de la Covid-19 baixa a Barcelona, segons investigadors de la UPC

RedaccióActualitzat

La taxa de contagi de la Covid-19 a la ciutat de Barcelona ha baixat aquesta última setmana.

Així ho demostren les dades analitzades per investigadors del BIOCOMSC, el grup de recerca de biologia computacional de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

En concret, en un fil de Twitter, asseguren que l'índex de reproducció ha baixat des de 2,5 - 3 fins a quedar una mica per sobre de 2.

 

 

La taxa de contagi, també anomenada taxa de reproducció o índex de reproducció, indica la quantitat de persones a les quals contagia cada persona que té la malaltia

Per tenir l'expansió del virus sota control, l'ideal és arribar a un índex de reproducció inferior a 1, que s'havia assolit durant el confinament en diferents moments de l'abril, el maig i el juny.

 

Evolució de la Covid-19 a la ciutat de Barcelona (TV3)

 

En els últims dies, en canvi, Barcelona havia arribat a superar el valor de 3 (és a dir: cada malalt de Covid-19 contagia tres persones més).

 

 

Els investigadors de BIOCOMSC que han constatat el descens de l'índex de reproducció diuen que és una "notícia important", però reconeixen que, amb les dades de què disposen fins ara, no es pot saber si la tendència es mantindrà i l'índex de reproducció continuarà baixant, o bé si s'estancarà en el punt actual, entre el 2 i l'1,5.

 

Evolució de la Covid-19 a la regió sanitària de Barcelona (TV3)


Per ajudar a mantenir la tendència a la baixa de contagis, els investigadors demanen "no fer reunions grans", que "mai" se'n facin diverses de consecutives i que "sempre" es porti la mascareta posada.

 

Un agent cívic de Barcelona recorda l'obligatorietat de portar mascareta (EFE/Marta Pérez)


I afegeixen un "darrer consell: evitar cridar, cantar i fer esport en gran companyia".

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
Anar al contingut