Dues dones passegen per Lisboa amb mascaretes convencionals
Dues dones es passegen per Lisboa amb mascaretes convencionals
Lisboa

Portugal presenta la primera mascareta que inactiva el coronavirus

És eficaç contra el virus en un 99% fins i tot després de 50 rentades, segons els investigadors

Yasmin Córdoba SchwanebergActualitzat

La mascareta, denominada MO x Ad-Tech, està a la venda a Portugal des d'abril, però fins ara no s'havia confirmat la seva eficàcia. Compta amb un revestiment que neutralitza el virus gràcies a un teixit tècnic, amb diverses capes, impermeable i reutilitzable. Ha demostrat que és eficaç fins i tot, després de 50 rentades.


Suma d'empreses i centres científics

La mascareta és fruit d'una investigació avalada per l'Institut de Medicina Molecular João Lobo Antunes de Lisboa i en el seu desenvolupament hi ha col·laborat el fabricant tèxtil Adalberto, l'empresa minorista MO, Sonae Fashion, el centre tecnològic CITEVE i la Universidade do Minho.

El viròleg Pedro Simas celebra el resultat de les analítiques després d'haver deixat el teixit en una solució amb presència del coronavirus:

Han demostrat una eficaç inactivació del SARS-CoV-2, inclús després de 50 rentades i s'ha observat una reducció viral del 99% després d'una hora de contacte amb el teixit

 

La mascareta que inactiva el virus per ara només es ven a Portugal
La mascareta que inactiva el virus per ara només es ven a Portugal (REUTERS / Rafael Marchante)

 


Abans que l'Institut de Medicina Molecular portuguès confirmés la viabilitat de la mascareta, l'Institut Pasteur de Lilla, a França, ja va analitzar amb èxit les seves propietats antimicrobianes.

En aquests moments, la mascareta MO x Ad-Tech només es troba a la venda a les botigues de la marca portuguesa MO, disponibles per a tota la Unió Europea. Tot i això, el projecte està obert perquè es pugui distribuir també fora de Portugal.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut