Salut

Josep Maria Argimon:

Josep Maria Argimon: "Cal que la taxa a la comunitat sigui el més baixa possible per reduir els casos positius a les escoles"

query_builder   10 setembre 2020 18:45

event_note Nota de premsa

Josep Maria Argimon: "Cal que la taxa a la comunitat sigui el més baixa possible per reduir els casos positius a les escoles"

  • Des de l’inici dels cribratges massius s'han realitzat 61.456 PCR en els cribratges massius –que s’estenen per més ciutats-, i fins ara les dades presenten un 2,2 % de positivitat (1.366 casos)
Mendioroz i Argimon, a la roda de premsa d'aquesta tarda.
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha fet un repàs de la situació epidemiològica del conjunt de Catalunya, que es troba actualment en una situació estable, tot i que ha recordat que cal seguir baixant la corba de contagis. “Som en una estabilitat tensa. Cada dia ens fixarem en les corbes, per tal que no pugin de forma abrupta”, ha reiterat Argimon abans d’advertir que, com més alta sigui la taxa d’infecció a la comunitat, més probabilitat hi ha de tenir casos que es manifestin a l’escola. “És important que la taxa a la comunitat sigui el més baixa possible per reduir els casos positius als centres educatius”, ha dit. En aquest sentit, amb les dades de Catalunya d’aquesta setmana de la població de 0 a 17 anys, per cada 1.424 infants s’espera 1 cas comunitari. 
 
En aquest sentit, i a quatre dies de l’inici del curs escolar, el secretari de Salut Pública ha ressaltat que si se segueixen les mesures establertes, les escoles són el lloc més segur després de les llars. “A les escoles es veurà un reflex del que passi a la comunitat, hem de ser responsables”, ha dit. “El curs no serà fàcil. Sabem que hi haurà grups que hauran de fer una quarantena. Però després, tornaran a l’escola. Persistirem: és un repte i una responsabilitat de tota la societat que les nenes i els nens puguin tornar a l’escola”, ha emfatitzat. 
 
Resultats dels cribratges massius
Des de l’inici dels cribratges massius per detectar persones asimptomàtiques, s'han realitzat un total de 61.456 PCR. Els resultats presenten un 2,2 % de positivitat (1.366 casos). 
 
Durant la compareixença, també s’ha fet un breu repàs a les dades de les últimes proves realitzades a diferents punts del territori, com és el cas dels barris de Marianao, Can Paulet i part del barri Centre de Sant Boi de Llobregat on s’han realitzat 5.855 PCR, de les quals 84 han estat positius (1,4 %). En aquesta localització les proves es van realitzar del 31 d’agost al 4 de setembre i es van ampliar també els dies 7 i 8 de setembre.
 
Els cribratges realitzats a Salt, del 3 al 5 de setembre, es van realitzar 1.352 PCR, de les quals 60 van ser positius (4,4 %). En el cas de Tàrrega, el 7 de setembre es van fer 381 PCR, amb un 0,5 % de positius (2 casos).  Pel que fa a Sant Joan de les Abadesses, el 7 i 8 de setembre es van realitzar 1.360 PCR, de les quals 3 van ser positius (0,2 casos). Finalment, a Mollerussa, dimarts passat es van fer 433 PCR, i s’espera tenir els resultats ens els propers dies. 
 
Actualment s’estan realitzant cribratges massius a Rubí (7 al 10/09), Puigcerdà (9 i 15/09) i Girona, concretament als barris de Sant Eugènia i Can Gibert del Pla (10 al 12/09), i està previst que les proves arribin a Barcelona la setmana que ve, en concret als barris de Raval Nord (del 15 al 17 de setembre), i a Trinitat Vella (19 i 20 de setembre).

1  

Fitxers adjunts

Presentació

Presentació
PDF | 729

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia