Salut

.

Josep Maria Argimon: "No estem bé. Hem millorat però en 15 dies podríem empitjorar"

query_builder   17 setembre 2020 18:48

event_note Nota de premsa

Josep Maria Argimon: "No estem bé. Hem millorat però en 15 dies podríem empitjorar"

  • El secretari de Salut Pública recorda alguns dels indicadors epidemiològics excessivament alts que presenta Catalunya i alerta que podrien anar a pitjor amb la represa de l’activitat diària
  • Des de l’inici dels cribratges massius s'han realitzat 67.487 PCR en els cribratges massius –que s’estenen per més ciutats-, i fins ara les dades presenten un 2,3 % de positivitat (1.556 casos)
Mendioroz i Argimon, en roda de premsa aquesta tarda.
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha fet un repàs de la situació epidemiològica del conjunt de Catalunya, que es troba actualment en una situació estable. Malgrat tot, Argimon ha recordat “que tot i que estem millor, encara no estem bé” i cal seguir vigilant l’evolució: “El nostre risc de rebrot és de 150, les nostres taxes d’infecció són de 80... per tant, tenim molt de recorregut de millora”, ha dit abans d’afegir que la represa total de l’activitat quotidiana després de les vacances i la mobilitat que implica podria fer empitjorar aquests indicadors a finals de mes. “Hem de reduir la infecció a casa nostra perquè, per exemple, l’alumnat pugui anar a classe amb més tranquil·litat, inclús sense mascareta”, ha reblat.

Argimon ha fet incís en els resultats actuals de Girona, on aquest cap de setmana s’ha fet un cribratge massiu davant l’augment del risc de rebrot, i ha fet una crida a conscienciar la població. “Girona ha esdevingut ara el focus més preocupant, però esperem que la corba baixi amb el cribratge realitzat, amb el respecte de la quarantena i amb l’aplicació de les darreres restriccions”. També ha repassat el cas de Lleida, on les dades demostren que les accions i mesures preses han donat bons resultats i s’ha aconseguit baixar la corba i el risc de rebrot  “A Lleida hem rebaixat el risc de rebrot a gairebé 92, però malgrat que això ja sigui positiu, cal rebaixar-lo més encara”, ha emfatitzat.

Per la seva banda, el coordinador de la unitat de seguiment de la COVID-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha recordat que “és el comportament individual de totes i tots nosaltres” el que marcarà l’evolució de l’epidèmia arreu del país. “Les corbes depenen del que fem, i les mesures de protecció individual són les que donen seguretat al nostre entorn: a les escoles, a les residències, a la feina... Tots hem de fer l’esforç comú per reduir els contagis, que majoritàriament es donen fora dels centres educatius”, ha resumit.

Finalment, Argimon ha presentat també els principals canvis per flexibilitzar més les visites dels familiars que es presenten en el Pla sectorial de gestió de la infecció pel coronavirus en l'àmbit residencial. Aquests nou document desvincula la possibilitat de rebre visites del risc de rebrot o EPG de l’Àrea de Gestió Assistencial o municipi on es troba la residència. Així doncs s’actualitzen mesures pel que fa a la sectorització, detecció precoç i aïllament de persones amb risc d’infecció, pautes per a visites i sortides i eines per a ingressos segurs als centres.

 

Resultats dels cribratges massius

Des de l’inici dels cribratges massius per detectar persones asimptomàtiques, s'han realitzat un total de 67.487 PCR. Els resultats presenten un 2,3 % de positivitat (1.556 casos).

Durant la compareixença, també s’ha fet un breu repàs a les dades de les últimes proves realitzades a diferents punts del territori, com és el cas Mollerussa on el 8 de setembre es van realitzar 440 PCR, de les quals 6 han estat positius (1,4 %).

A Rubí, del 7 al 10 de setembre, es van fer 319 PCR, de les quals un 3,1 % van ser positius (10 casos). En el cas de Puigcerdà, s’han realitzat 1.197 PCR, de les quals 44 són positius (3,7 %). En aquesta localització les proves es van realitzar el 9 i el 15 de setembre. Pel que fa als barris de Sant Eugènia i Can Girbert del Pla de Girona, entre el 10 i el 12 de setembre s’han fet 3.093 PCR, dels quals han sortit positius 187 casos (6 %).

Actualment s’estan realitzant cribratges massius a Barcelona, en concret al barri de Raval Nord (del 15 al 17 de setembre), on els dos primers dies s’han realitzat 918 PCR i està programada una nova actuació també a Trinitat Vella (19 i 20 de setembre).

1  

Fitxers adjunts

Presentació

Presentació
PDF | 642

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia