Recerca i Universitats

Serra Hunter

Segona convocatòria anual del Pla de contractació

Segona crida anual del Pla Serra Húnter (SHP) per captar personal docent i investigador universitari amb criteris d'excel·lència internacional

query_builder   23 setembre 2020 12:08

event_note Nota de premsa

Segona convocatòria anual del Pla de contractació

Segona crida anual del Pla Serra Húnter (SHP) per captar personal docent i investigador universitari amb criteris d'excel·lència internacional

  • Obert el termini per poder optar a 29 posicions en les categories de lector i a partir del 19 d’octubre a una més de professorat agregat
  • L’objectiu és la incorporació a les universitats públiques de personal docent i investigador altament qualificat amb mèrits homologables als dels estàndards internacionals
Serra Hunter

El Pla Serra Húnter (SHP) ja ha obert la segona de les dues convocatòries anuals de contractació de personal docent i investigador a les universitats públiques catalanes amb criteris d’excel·lència internacional. Aquesta crida ofereix un total de 30 places, 29 corresponents a contractacions en la categoria de professorat lector amb voluntat de permanència (tenure-eligible lecturer) i 1 de professorat agregat (associate professor). L’objectiu d’aquestes convocatòries és la incorporació a les universitats públiques catalanes de personal docent i investigador altament qualificat i amb mèrits homologables als dels estàndards internacionals.

Les persones seleccionades hauran de dur a terme tasques docents així com cooperar amb els grups de recerca existents i/o desenvolupar noves línies de recerca complementàries.

Les ofertes s’engloben en els camps d’estudi següents: arquitectura, art, biologia, ciències de l’educació, dret, economia, empresa, estudis culturals, física, geologia, història, matemàtiques, psicologia, química i treball social.

El en el cas de les places de professorat lector, el termini per presentar candidatures ja és obert i finalitza el 15 d'octubre, mentre que per a la plaça de professorat agregat va del 19 d’octubre al 5 de novembre.

El SHP s'emmarca en el nou model de personal acadèmic que el Govern promou, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, per reforçar l'obertura social i la internacionalització de les universitats catalanes amb la voluntat d’avançar cap a una estructura docent més flexible i oberta al món.

El Govern i les 7 universitats públiques determinen anualment el nombre de contractacions de professorat permanent. En el cas de les contractacions que formen part del SHP, hi ha un cofinançament específic del Govern, tot i que són les universitats les que proposen els departaments beneficiaris dels contractes. Concretament, el Govern subvenciona el 50% de les retribucions bàsiques dels professors Serra Húnter.

El SHP és una de les vies de contractació del personal docent i investigador (PDI) a les universitats públiques catalanes que, des de l’any 2003 –en què s’impulsa– ha significat 1 de cada 4 incorporacions de PDI.

Les persones candidates que s’incorporen al pla ho poden fer en quatre categories. En el cas de la figura del lector amb voluntat de permanència (tenure-elegible lecturer), el SHP fomenta un model de carrera acadèmica més exigent en el moment de la incorporació inicial del professorat però, en contraprestació, hi ha una disposició a facilitar-ne l’estabilització si passa les avaluacions respectives de la universitat i del SHP.

Les persones aspirants han d’estar en possessió del doctorat i disposar d’una trajectòria acadèmica excel·lent, preferentment amb experiència internacional. Per a les ofertes de professorat agregat, cal disposar d’almenys tres anys d’experiència postdoctoral. Les comissions de selecció estaran integrades per acadèmics, nacionals i internacionals, de prestigi reconegut.

Les persones guanyadores signaran un contracte amb la universitat corresponent com a professorat lector o agregat, segons que s’escaigui. Els salaris seran els fixats per les universitats catalanes. En el cas del professorat lector, la universitat es compromet a convocar un concurs d’agregat (una categoria permanent) en finalitzar el contracte, sempre que la persona hagi obtingut una avaluació positiva.

Per a més informació, es pot consultar la pàgina web del Pla Serra Húnter (http://serrahunter.gencat.cat).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia