Direcció General de Comunicació

TIC

El Govern analitza l'evolució de l'ocupació del sector TIC

query_builder   22 setembre 2020 15:23

event_note Nota de premsa

El Govern analitza l'evolució de l'ocupació del sector TIC

  • Conclou que el sector digital es consolida com a motor d’ocupació i d’oportunitats a Catalunya, fins i tot en temps de Covid

 

  • El sector digital segueix creixent de forma sostinguda amb un increment del 50% en els últims 5 anys

 

  • Malgrat la crisi de la Covid-19, el sector creix en ocupació els dos primers trimestres de l’any, amb un increment total de 9.800 treballadors entre gener i juny del 2020

 

El Govern ha analitzat l’Informe sobre l’evolució dels indicadors d’ocupació al sector TIC. Conclou que el sector digital continua el seu creixement sostingut pel que fa la creació de llocs de treball a Catalunya: en el període que va del 2015 al 2020, l’ocupació d’especialistes TIC va créixer prop d’un 50%, passant de 83.100 a 124.100 persones ocupades, dada que contrasta amb la tímida generació d’ocupació global, que ha estat d’un 4% per al conjunt de sectors en el mateix període. El sector TIC és, a més, un dels més dinàmics de l’economia catalana, amb un total de 16.339 empreses a desembre de 2019, xifra que suposa un creixement del 3,7% en el darrer any i del 50% des del 2011.

 

A més, malgrat la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19, el sector TIC ha crescut en ocupació tant el primer trimestre del 2020, amb 1.000 nous llocs de treball, com el segon trimestre de l’any, amb 8.800 llocs de treball nous, cosa que ha suposat un increment total de 9.800 treballadors entre gener i juny del 2020. Aquestes són algunes de les dades que confirmen el sector TIC com a clau i estratègic per a la reactivació econòmica i social a Catalunya.

 

Segons les dades del segon trimestre de 2020 de l’Enquesta de Població Activa (EPA) recollides a l’informe, actualment el sector TIC català genera 124.100 llocs de treball directes, xifra que suposa un 3,8% de la població ocupada a Catalunya i que supera la d’altres sectors estratègics del país com el de l’automació. Aquesta proporció de 3,8% de treballadors TIC sobre el total de l’ocupació situa Catalunya entorn a la mitjana europea EU-28, que és del 3,9% segons el darrer informe DESI (Digital Economy and Society Index) 2020 elaborat per la Comissió Europea.

 

Promoure el talent digital, clau per mantenir el creixement del sector

 

L’Informe sobre l’evolució dels indicadors d’ocupació al sector TIC conclou que el sector digital és, sens dubte, un sector dinàmic, generador d’oportunitats i d’ocupació, amb un pes molt important a l’economia catalana. Per això, insta a continuar apostant per polítiques digitals especialment adreçades a la promoció del sector tecnològic i a la generació, retenció i atracció de talent digital per mantenir-ne el creixement i potenciar-neel paper com a motor de reactivació econòmica i social.

 

En aquest sentit, l’informe destaca les diverses iniciatives promogudes pel Govern -a través del Departament de Polítiques Digitals amb la col·laboració d’altres departaments de la Generalitat i les principals entitats sectorials- amb  l’objectiu de posicionar Catalunya com a pol del talent digital, com ara el programa Barcelona Digital Talent, el pla STEM.cat i el Pla DonaTIC.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia