Empresa i Treball

INDÚSTRIA

L'empresa catalana 8wires i Eurecat reben 2,4M€ d'un projecte europeu per millorar la preparació de pacients abans d'una operació

query_builder   4 octubre 2020 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

L'empresa catalana 8wires i Eurecat reben 2,4M€ d'un projecte europeu per millorar la preparació de pacients abans d'una operació

  • L’empresa i el centre tecnològic català desenvoluparan dues solucions per ajudar els pacients majors de 65 anys a deixar de fumar i beure un mes abans d’una operació quirúrgica, fet que pot reduir en un 50% possibles complicacions.
  • 8wires i Eurecat han comptat amb l’assessorament d’ACCIÓ per accedir a aquest projecte.
  • L’objectiu és que quan acabi el projecte, diferents hospitals de tot Europa introdueixin aquestes eines digitals com a part dels seus protocols per reduir riscos en operacions i contribuir a l’estalvi del sistema sanitari.

L’empresa catalana 8wires i el centre tecnològic Eurecat han estat escollits per participar en un projecte europeu amb l’objectiu de millorar la preparació dels pacients majors de 65 anys abans de sotmetre’s a una intervenció quirúrgica. En concret, l’empresa i el centre tecnològic han accedit a 1,2 milions d’euros cadascú per desenvolupar, juntament amb el personal mèdic, dues aplicacions que ajuden els pacients a deixar de fumar i beure alcohol abans de sotmetre’s a una intervenció, fet que reduiria possibles complicacions en un 50%.

Per aquest projecte, 8wires i Eurecat han comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’assessorament del programa Compra Pública d’Innovació i de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Copenhaguen, ja que el projecte està liderat per una institució sanitària sueca.

El programa, en el qual participen diferents hospitals europeus, està cofinançat amb fons de la Comissió Europea. Com a part del projecte, l’empresa i el centre tecnològic catalans han desenvolupat dues solucions digitals que inclouen aplicacions mòbils dirigides a pacients que s’han de sotmetre a una operació de maluc o genoll. Les solucions els ofereixen una sèrie d’accions per ajudar-los a deixar hàbits poc saludables abans de la intervenció per poder encarar-la amb una millor preparació. El programa es dirigeix principalment a pacients que han de sotmetre’s a una operació de maluc i genoll (molts d’ells, de més de 65 anys), tot i que pot adreçar-se a qualsevol persona que hagi de passar per aquest tipus d’intervencions.

Segons el CEO de 8wires, Anxo Armada, “està demostrat que si deixes de fumar i beure quatre setmanes abans d’una operació, les complicacions es redueixen a la meitat i això no només té conseqüències per a la salut dels pacients, que es recuperen abans, sinó que també té un impacte en els costos operatius del sistema sanitari”. Per la seva banda, el director d’eHealth d’Eurecat, Felip Miralles, subratlla que “la innovació impulsada pel projecte permet realitzar intervencions i anàlisis individualitzades, seguir mètodes basats en evidència per al canvi de comportament i hàbits, així com aprofitar el potencial de la tecnologia i els formats digitals per maximitzar l’abast de les intervencions”.

L’objectiu és que el metge prescrigui una teràpia digital al pacient durant el mes previ a la intervenció, que aquest podrà seguir mitjançant l’ús de la solució digital. Quan l’usuari comença a fer servir aquesta plataforma digital, rep un seguit de recomanacions per deixar els hàbits poc saludables al mateix temps que rep assessorament de fisioterapeutes i psicòlegs per fer front a la intervenció. “Els usuaris reben diàriament una sèrie d’informacions que els acompanyen en el procés de l’operació i han d’anar superant reptes per arribar-hi el més preparats possible amb l’objectiu final que tinguin un consum zero d’alcohol i tabac”, explica Armada. L’equip mèdic, per la seva banda, disposa d’un panell de control des d’on pot fer el seguiment individualitzat de cada pacient. En aquest sentit, Miralles subratlla que “Eurecat participa des de fa anys en diferents consorcis que desenvolupen eines avançades de telemedicina, una disciplina que calculem que farà un salt endavant de 5 anys arran de la COVID-19 i que situarà les seves prestacions reals al nivell del potencial que ofereix, en termes de la modelització dels processos clínics, la promoció de la prevenció, el monitoratge i el suport a la decisió”.

Ambdues plataformes començaran properament la fase d’estudi clínic -que s’ha endarrerit com a conseqüència de la pandèmia- durant la qual es realitzarà una prova pilot inicialment amb usuaris que no formen part de l’estudi per comprovar la usabilitat de l’eina i, en una segona fase, amb pacients. La intenció és que els hospitals europeus que formen part del consorci, inclòs el Karolinska University Hospital, puguin introduir aquestes eines digitals com a part dels seus protocols per reduir riscos en operacions i, d’aquesta manera, contribuir a l’estalvi per al sistema sanitari.

Fundada al 2016 a Barcelona, 8wires compta amb un equip d’una quinzena de persones i s’especialitza en la consultoria en big data així com en la gestió de dades i millora de l’experiència d’usuari per als sectors de la salut, el turisme i la logística. Per la seva banda, el centre Eurecat, que aplega més de 650 professionals i dona servei a més de 1.600 empreses.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia