COVID-19

Un estudi afirma que la immunitat contra la Covid és de quatre mesos

zentauroepp55393514 a healthcare worker takes a swab sample from a person at a c201013165141

zentauroepp55393514 a healthcare worker takes a swab sample from a person at a c201013165141 / BENOIT TESSIER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Institut Nacional de Salut i Benestar de Finlàndia (THL, per les seves sigles en finlandès) ha publicat aquest dimarts un estudi on afirmen que els anticossos dels pacients infectats per Covid-19 es mantenen en l’organisme durant almenys quatre mesos després del contagi. I, a més, atorguen immunitat durant aquell període. La investigació, que ha sigut elaborada en col·laboració amb la ciutat de Hèlsinki, va analitzar, a partir de març, un total de 129 persones de 39 famílies, en les quals almenys un dels seus membres havia donat positiu en Covid-19 en una prova PCR.

L’estudi va confirmar que 63 de les 64 persones que van donar positiu havien desenvolupat anticossos durant el primer mes d’infecció. També es van trobar anticossos en 17 individus més que havien donat negatiu en la prova PCR. Segons THL, la quantitat d’anticossos dels infectats va disminuir durant el seguiment, tot i que quatre mesos després de la infecció gairebé tots els individus continuaven tenint anticossos.

Notícies relacionades

Merit Melin, directora d’investigació de THL, afirma en un comunicat que «els resultats d’aquest estudi confirmen l’evidència que els anticossos produïts després d’una infecció natural i la seva potencial immunitat durarien almenys quatre mesos». A més, admet que encara no se sap amb certesa quin tipus d’immunitat és la que protegeix l’organisme humà contra una nova infecció per Covid-19, tot i que els experts creuen que és la que proporcionen els anticossos neutralizants.

Els resultats no són definitius

No se sap amb seguretat quant temps persisteixen en l’organisme els anticossos específics de la Covid-19, ja que les investigacions realitzades fins ara donen resultats molt diversos.