El nou Institut de Matemàtiques de la UPC-BarcelonaTech (IMTech) inicia la seva activitat



El catedràtic Marc Noy, al capdavant del nou institut

El catedràtic Marc Noy, del Departament de Matemàtiques de la UPC, està al capdavant de l'Institut de Matemàtiques de la UPC-BarcelonaTech (IMTech) des del 27 d’octubre, Anteriorment, ha estat director de la Barcelona Graduate School of Mathematics (BGSMath), una iniciativa conjunta de quatre universitats catalanes, entre elles la UPC, i el Centre de Recerca Matemàtica (CRM). El setembre del 2018 va ser distingit amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya, lliurada al febrer del 2019, per les contribucions que ha realitzat en combinatòria i teoria de grafs. 

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat el 14 d'octubre al DOGC la creació de l’Institut de Matemàtiques de la UPC-BarcelonaTech (IMTech), un nou institut universitari de recerca per impulsar l’activitat científica en l’àmbit de les matemàtiques des de la interdisciplinarietat i que tindrà seu a la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME)

27/10/2020

L’Institut de Matemàtiques de la UPC-BarcelonaTech (IMTech) neix amb la voluntat d'esdevenir un centre de referència en la recerca en matemàtiques i àrees afins, orientat a la captació de talent i de recursos, el foment de la interdisciplinarietat, l’impuls a la transferència del coneixement i el suport a la recerca de qualitat. Potenciarà, doncs, l’activitat investigadora que es duu a terme en aquest àmbit de coneixement a la UPC, que és la institució amb més alta producció científica en matemàtiques i àrees afins de l’Estat espanyol.

L’Institut de Matemàtiques de la UPC-BarcelonaTech (IMTech) és un projecte promogut per equips d’investigadors de matemàtiques, estadística, enginyeria matemàtica i ciències de la computació.
Centrarà l’activitat de recerca en la matemàtica fonamental i aplicada, incloent-hi la mecànica computacional, la bioenginyeria, la bioinformàtica, la neurociència, l’astrodinàmica, la computació quàntica i la teoria de jocs, entre altres línies. L'Institut s’ubicarà a la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) de la UPC i també potenciarà els programes de màster i doctorat existents.

El Consell de Govern de la UPC va aprovar l'acord de creació de l'Institut de Matemàtiques de la UPC-BarcelonaTech (IMTech) el desembre del 2019. La resolució de la creació d'aquest institut per part de la Generalitat de Catalunya ha tingut lloc l'1 d'octubre i s'ha publicat al DOGC el 14 d'octubre.