Empresa i Treball

INDÚSTRIA

La startup Bitmetrics, creadora d'una càmera amb IA per a braços robòtics, guanya el Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ 2020

query_builder   6 novembre 2020 12:50

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La startup Bitmetrics, creadora d'una càmera amb IA per a braços robòtics, guanya el Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ 2020

Imatge del lliurament del premi a l'empresa guanyadora
Imatge del lliurament del premi a l'empresa guanyadora
  • L’empresa emergent ha desenvolupat Pick[+], una càmera amb intel·ligència artificial que es col·loca als braços dels robots per automatitzar els processos d’agafar, col·locar i seleccionar a les fàbriques
  • La startup ha estat reconeguda per la viabilitat del projecte i el seu potencial de negoci, innovació i internacionalització d’entre les 21 empreses finalistes de la 25a edició del Fòrum d’Inversió
  • En el marc de l’esdeveniment, que ha tingut lloc en format virtual, el conseller Tremosa ha assegurat que Catalunya “és el primer hub del sud d’Europa en nombre d’empreses emergents, una posició que volem consolidar i que ens acosta a altres ecosistemes europeus”


La startup catalana Bitmetrics ha guanyat el Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ 2020 per la viabilitat del seu projecte i el potencial de negoci, innovació i internacionalització. L’empresa ha estat reconeguda per un jurat format per inversors locals i internacionals i el públic de l’esdeveniment, que han votat la millor startup d’entre les 21 finalistes que han participat enguany a la 25a edició del Fòrum d’Inversió.

Bitmetrics ha desenvolupat Pick[+], un prototip de càmera de braç robòtic que incorpora intel·ligència artificial per facilitar que els robots es puguin adaptar a contextos canviants. La startup ha desenvolupat el seu projecte deep tech per tal de facilitar a les pimes l’automatització dels processos d’agafar, col·locar i seleccionar objectes a les fàbriques. Segons l’empresa, actualment un 40% de les tasques a l’àmbit industrial consisteixen en agafar i moure productes per començar o continuar processos.

Durant la inauguració de l’esdeveniment, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que “Catalunya compta amb un ecosistema en expansió internacional amb més de 1.500 startups” i que “és el primer hub del sud d’Europa en nombre d’empreses emergents, una posició que volem consolidar i que ens acosta a altres ecosistemes europeus”.

En aquest sentit, el conseller ha subratllat que “el Fòrum d’Inversió és el principal punt de trobada per a emprenedors, inversors i grans empreses a Catalunya; que genera un impacte molt positiu per a l’ecosistema”. Tremosa ha recordat que “les startups participants en les últimes 10 edicions han obtingut 282 milions d’euros en finançament” i que aquestes empreses “són exemples remarcables de com avançar, atreure finançament i convertir-lo en creixement i creació de llocs de treball”.

El conseller Tremosa en la seva intervenció en el Fòrum d'Inversió
El conseller Tremosa en la seva intervenció en el Fòrum d'Inversió

25a edició del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ

El Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ és un dels esdeveniments de referència per a les startups que busquen finançament i un aparador dels millors projectes emprenedors de Catalunya. De fet, les empreses finalistes que han participat en les darreres 10 edicions d’aquest esdeveniment han aixecat més de 282 milions d’euros de finançament.

Com a guanyadora del Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ, Bitmetrics comptarà amb 240 hores de consultoria de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversió d’ACCIÓ al món així com dels serveis d’ACCIÓ a Catalunya; més enllà de l’oportunitat de donar-se a conèixer als inversors que han participat a la jornada. Algunes de les startups que han guanyat el Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ en edicions anteriors són Venvirotech, Braibook, AEInnova, Nektria, Red Points o Hall Street Barcelona.

El procés per seleccionar la startup guanyadora va començar aquest dilluns amb l’obertura del procés de votacions del públic. De les 21 statups, les 9 més votades han participat aquest divendres en directe al Fòrum d’Inversió, on han respost les preguntes del jurat format per 9 inversors locals i internacionals. Les empreses que han participat enguany a l’esdeveniment, dividies per ciències de la vida i la salut, TIC i altres tecnologies, són les següents:

CIÈNCIES DE LA VIDA I LA SALUT

TIC

ALTRES

Aimentia HealthTech

Bitmetrics

Advanced Air Mobility

Aortyx

Bnc10

Ebredrone

Droplite Technologies

Finteca

Freeverse

Flomics Biotech

humanITcare

Global Candace

Onalabs Inno-Hub

Ionic AI

Issimo

Renalyse

StockCrowd Technologies

Re-circula Solutions

Roka Furadada

Vottun

SmartMonkey.io

*En negreta, les 9 startups més votades que han participat en directe al Fòrum d’Inversió

Representació dels Països Baixos

Enguany el Fòrum d’Inversió ha comptat amb els Països Baixos com a país convidat. Tres fons neerlandesos han format part del panel d’inversors, fet que ha permès la interacció de les startups catalanes amb un dels principals ecosistemes emprenedors europeus, que compta amb més de 2.700 startups, especialment concentrades al voltant d’Amsterdam. A més, la CEO de nxchange, Marleen Evertsz, ha estat l’encarregada de realitzar la keynote inaugural de l’acte  amb la ponència “Investing in the 21st Century: Technology to Empower Startups and Investors”.

Reconeixement a les startups amb més potencial

Més enllà de Bitmetrics, el Fòrum d’Inversió també ha entregat altres reconeixements a diverses de les startups finalistes en l’edició d’enguany. Concretament, les empreses emergents Aortyx, Bnc10 i SmartMonkey.io, una de cada bloc, han rebut el Premi Internacional d’ACCIÓ, elegida per l’Oficina Exterior d’Amsterdam com a startups amb més potencial en el seu ecosistema.

D’altra banda, dfwRCD ha premiat les startups humanITcare, Issimo i Freeverse, a les que oferirà assessorament legal. Al seu torn, Llorente & Cuenca ha premiat les startups Droplite Technologies, humanITcare i Advanced Air Mobility amb assessorament en estratègia comunicativa.

Reconeixement a la trajectòria emprenedora

Finalment, un any més el Fòrum d’Inversió també ha volgut destacar una personalitat rellevant en el foment de l’emprenedoria i la creació de llocs de treball a Catalunya amb el Reconeixement a la Trajectòria Emprenedora. Un guardó que en aquesta ocasió ha recaigut en Julio Castro, CEO de Palobiofarma, empresa fundada l’any 2005, ubicadada al Tecnocampus de Mataró, i dedicada al desenvolupament de nous medicaments.

Amb aquest reconeixement, el jurat ha volgut destacar la trajectòria de Castro, que ha evolucionat des de la base més científica fins a ser fundador i inversor d'empreses biotecnològiques. Especialment, es reconeix la seva tasca completant el cicle que suposa oferir un retorn als seus inversors i retornant a la societat els seus beneficis en forma d’inversió en noves startups com Origo BioPharma i Leukos Biotech.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

2  

Imatges

lliurament de premi

lliurament de premi 1868

Imatge del Conseller

Imatge del Conseller 559

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia