Direcció General de Comunicació

Roda de premsa consellera Vergés

La consellera Vergés anuncia que Catalunya ja treballa en l'estratègia de la vacunació contra la Covid -19 i ja ha comprat 10 milions de xeringues

query_builder   23 novembre 2020 14:36

event_note Nota de premsa

La consellera Vergés anuncia que Catalunya ja treballa en l'estratègia de la vacunació contra la Covid -19 i ja ha comprat 10 milions de xeringues

  • El conseller Samper ha fet una crida al compliment de les mesures sanitàries i ha recordat que “la ventilació és un element clau i fonamental” i que les condicions indispensables per a l’obertura de terrasses és que tinguin un mínim de dos laterals oberts 
Roda de premsa de la consellera Vergés.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que la Generalitat ja treballa en l’estratègia de la vacunació contra la Covid-19 a Catalunya i ja ha comprat 10 milions de xeringues per tenir a disposició per quan es pugui començar a vacunar a la població. “Fa setmanes que ens estem preparant per a la vacuna”. “Tenim un grup estable intern que està treballant l’estratègia de vacunació de la Covid-19 a Catalunya, i que treballa també amb coordinació amb el Ministeri de Sanitat”.   

La titular de Salut ha explicat que l’Estat assenyala que es podria començar a vacunar cap  a finals de gener i que “des de Catalunya s’està desplegant l’estratègia per arribar a tota la població, en primer lloc als col·lectius prioritzats”.  

En la roda de premsa telemàtica, Alba Vergés també ha anunciat que el Departament de Salut comença avui a fer cribratges massius a municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, com ara Badalona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, La Llagosta i Mollet. També avui s’inicien altres cribratges a municipis de les comarques de Lleida i Girona. Vergés ha subratllat que aquests cribratges formen part de la posada en marxa avui de l’estratègia de desescalada “de sortir al carrer per anar a buscar el virus”. També ha ressaltat els 500 professionals de suport al rastreig que s’han incorporat en aquests circuits de detecció del coronavirus.   

La consellera ha remarcat que ara és “el moment de la responsabilitat i la solidaritat cap als sectors afectats” i ha insistit que no es pot abaixar la guàrdia: “ Calen mesures estrictes per no posar en risc la nostra bombolla de convivència”.  

En aquesta mateixa línia s’ha expressat el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya. Jacobo Mendioroz ha recalcat que “hem de ser conscients que el virus encara és aquí, que pot tornar a pujar en deu o quinze dies i que si torna a pujar tindrem una situació extremadament complexa de cara els propers dies i de cara al  Nadal”.  

En aquest sentit, ha demanat la col·laboració de tots els ciutadans per frenar la pandèmia: “Entre tots hem d’intentar fer segurs els espais que tenim oberts: ja siguin bars, terrasses, teatres, cinemes,...” “Existeix un risc important que necessita la implicació de tothom” i ha recordat que “un test no és protector, que el seu resultat negatiu no vol dir que la persona no estigui contagiada, tot i que és una arma més per combatre el virus però que no eximeix d’aplicar totes les mesures de protecció”. 

Jacobo Mendioroz també ha assenyalat que avui la situació epidemiològica és “bona”. “Per primera vegada, des que fa set setmanes vam engegar les mesures restrictives, tenim menys de 2.000 casos diaris, concretament 1.797”. La majoria dels territoris tenen una taxa de reproducció per sota d’1, alguns fins i tot de 0,7. “Estem veient una baixada mantinguda dels casos, però encara tenim moltes persones als hospitals”. Ara mateix, hi ha 2.100 pacients ingressats en un centre hospitalari i aproximadament 520 persones a les UCI. 

Finalment, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya ha ressaltat que no podem abaixar la guàrdia ja que “a l’hivern sabem que el virus es comporta de manera més agressiva. És molt important que tot el que puguem ho fem a l’aire lliure i que evitem al màxim la interacció social”.  

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha fet una crida al compliment de les mesures sanitàries arran d’una notícia sobre l'existència de terrasses que estan sent cobertes en els darrers dies aprofitant les noves mesures de desescalada i ha recordat que “la ventilació és un element clau i fonamental. Les condicions indispensables per a la seva obertura és que tinguin mínim 2 laterals oberts de ventilació i  si no es compleixen aquests requisits, hauran de seguir els mateixos paràmetres que els espais interiors”, amb aforaments més limitats i sense que s’hi pugui fumar.

El titular d’Interior ha repassat les dades més destacades del cap de setmana, on, per part dels Mossos d’Esquadra, s’han instruït 797 actes de denúncia per incompliments de les mesures restrictives des de divendres a diumenge, i han tancat 4 locals. 

El conseller ha destacat que durant el cap de setmana també s’han detectat 3 festes en què s’incomplien les mesures sanitàries. “La nit de divendres a dissabte va haver d'intervenir la Guàrdia Urbana de Barcelona per aturar una festa no autoritzada a la muntanya de Montjuïc amb 80 persones que estaven bevent alcohol i no complien les mesures sanitàries. Es van instruir 80 denúncies i es va produir el seu desallotjament. Pel que fa a la nit dissabte a diumenge, Mossos va haver d’intervenir al carrer Miquel Romeu de l'Hospitalet de Llobregat per l’incompliment de les mesures sanitàries i en concret perquè s’estava produint una festa en un local amb 18 persones. Es va procedir al tancament del local i es van aixecar 18 actes. Finalment, la nit de diumenge a dilluns, es va intervenir en un pis del Passeig de Gràcia on hi havia 20 assistents que van ser desallotjats amb 20 actes instruïdes”.  

El titular d’Interior ha explicat que les dades acumulades des del 16 d’octubre fins avui indiquen un total de 40.246 actes, 18.797 instruïdes per Mossos d’Esquadra i 21.449 instruïdes per Policies Locals. Així mateix, hi ha hagut 644 denúncies a establiments, 212 instruïdes per Mossos d’Esquadra i 432 per les Policies Locals. Pel que fa a identificacions de persones, el total és de 81.693, 16.953 dutes a terme per Mossos d’Esquadra i 64.740 per Policies Locals.

Pel que fa a la mobilitat, Sàmper ha explicat que durant el cap de setmana hi ha hagut una mobilitat molt baixa amb dades generals similars a les de setmanes anteriors i una major mobilitat el dijous, “si bé aquest dijous aquesta mobilitat va ser significativament inferior als anteriors”. “Pel que sembla, la dinàmica d’avançar el cap de setmana als dijous per marxar a les segones residències ha baixat de forma notable”, ha afegit. 

La mobilitat de divendres dia 20, a l’entorn metropolità mostra una disminució del 39% i als grans corredors del 34%. Dissabte 21, a l’entorn metropolità la disminució és del 79% i als grans corredors del 71%. Diumenge, a l’entorn metropolità hi ha hagut una disminució del 84% i als grans corredors del 77%.

Per la seva banda, la intendenta dels Mossos d’Esquadra, Mònica Luís, ha posat en valor que “pel que fa als delictes en general, la mitjana de novembre és de 1.783 fets i ara  ens situem en 1.279 fets, el que suposa  una disminució del 28%”. 

La intendenta ha  demanat, un cop més, “precaució especialment a l’hora de fer compres segures a Internet en un moment en què comencen les promocions pre-nadalenques”. Luís ha alertat de les ofertes massa atractives  o de correus que informen de promocions  i ens demanen clicar a part d’aquell correu. En aquesta línia, ha recordat “la importància d’assegurar-se que l’adreça web ha d’informar d’https o tenir un petit cadenat, que hem d’utilitzar contrasenyes segures i evitar de fer compres a la xarxa mentre s’està utilitzant senyals wifi obertes o públiques”.

2  

Imatges

Moment de la roda de premsa del conseller Sàmper.

Moment de la roda de premsa del conseller Sàmper. 200

Moment de la roda de premsa de la consellera Vergés

Moment de la roda de premsa de la consellera Vergés 159

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia