Científics britànics creen un medicament que donaria immunitat instantània al coronavirus
AstraZeneca i la University College of London assagen un fàrmac que neutralitzaria a l'acte el coronavirus (Reuters / Dado Ruvic)

Desenvolupen un medicament que donaria immunitat instantània al coronavirus

Encara està en fase experimental i l'ha desenvolupat AstraZeneca, creadora de la vacuna d'Oxford, conjuntament amb la University College of London

RedaccióActualitzat

Investigadors britànics han creat un medicament que podria evitar que una persona que hagués estat exposada al virus de la Covid-19 desenvolupés la malaltia o, si més no, minimitzaria els efectes de la infecció.

Encara està en fase experimental i podria estar disponible entre el març i l'abril si l'aprova el regulador de medicaments després de revisar les proves de l'estudi.

El fàrmac ja l'han provat en alguns pacients, segons el diari britànic The Guardian. Ara bé, no es podria utilitzar de forma universal perquè és un tractament car.

 

Es tracta d'una teràpia amb anticossos que podria conferir immunitat de manera immediata, més ràpid que amb una vacuna. 

Seria un tractament d'emergència per a pacients hospitalitzats i per a ingressats en residències, per ajudar a contenir brots, com ha explicat a Catalunya Ràdio Quique Bassat, investigador d'ISGlobal:

"Aquesta estratègia seria molt útil en una residència de gent gran on hi ha un cas confirmat i tota la resta de residents han sigut un contacte. En aquest cas, seria claríssim, perquè la vacuna en aquests casos arribaria massa tard. Són uns tractaments molt cars, generalment, i que no es podrien aplicar de forma massiva".

El medicament es basa en una combinació d'anticossos creats al laboratori. L'estan desenvolupant la farmacèutica AstraZeneca, que és la que ha desenvolupat la vacuna d'Oxford, i la University College of London.

Científics britànics creen un medicament que donaria immunitat instantània al coronavirus
Vials preparats per contenir la vacuna d'AstraZeneca i la Universitat d'Oxford contra la Covid-19 (Reuters / Francis Mascarenhas)

 

Es creu que podria immunitzar contra la Covid per un període d'entre 6 i 12 mesos. Els participants en l'assaig reben dues dosis del fàrmac, una rere l'altra. El tractament seria efectiu per a persones exposades al coronavirus en els 8 dies previs.

Carme Cabezas, sotsdirectora general de Promoció de la Salut, en unes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", ha considerat molt positiva la notícia. "Tot el que sigui augmentar l'arsenal terapèutic, les mesures preventives, etcètera, serà benvingut. Són estratègies complementàries", ha destacat.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19SalutRecerca científicaCiència
Anar al contingut