Barcelona es manté al Top 10 de rànquings urbans de referència al 2020 : Servei de Premsa

Barcelona es manté al Top 10 de rànquings urbans de referència al 2020

03/01/2021



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Malgrat la crisi econòmica mundial, Barcelona continua als primers llocs de les valoracions internacionals de referència, destacada com a ciutat atractiva per viure, treballar, investigar i visitar, com a hub d’start-ups, i una de les millors ciutats del mon en estratègia d’atracció del sector TECH, ciutat tecnològica de futur i amb millor marca

Ho destaquen els informes de “The World’sBest Cities 2021”, de Resonance Consultancy; l’estudi EU-Starts-Up 2020; l’informe anual de la revista fDi Intelligence, de Financial Times, i el Saffron City Brand Barometer

Barcelona continua al 2020 i a les previsions per al 2021 en les primeres posicions de rànquings econòmics internacionals de referència. Malgrat la crisi econòmica mundial, la ciutat de Barcelona segueix destacada a les valoracions internacionals com a ciutat atractiva per viure, treballar, investigar i visitar, com a hub d’start-ups, i com una de les millors ciutats del mon en estratègia d’atracció del sector TECH, ciutat tecnològica de futur i amb millor marca.

 

8a ciutat del món més atractiva per viure, treballar, investigar i visitar

Barcelona ocupa la vuitena posició com a millor ciutat mundial per al 2021 segons l’informe The World’s Best Cities 2021, de Resonance Consultancy. Aquest és un dels rànquings mundials de referència per la metodologia original que analitza estadístiques clau i també les ressenyes generades per usuaris i activitat en línia en canals com Google, Facebook i Instagram. Pel que fa als resultats parcials del rànquing, els millors resultats  de Barcelona són la 7a plaça en promoció a Internet seguit de la 9a en qualitat urbana, l’11a en programació cultural i la 12a en infraestructura i atractivitat.

Barcelona ocupa el vuitè lloc per davant de Los Angeles i Madrid, i per darrere de Londres, Nova York, Paris, Moscú, Tòquio, Dubai i Singapur.

The World’s Best Cities 2021 qualifica les ciutats com a llocs per viure, treballar o visitar, però incorpora també un ampli ventall de factors relacionats amb la captació d’ocupació, inversió i/o visitants, que van des del nombre d’experiències culinàries i museus, fins al nombre de corporacions globals, connexions directes de vols i mencions que cada ciutat té a Instagram.

 

5è hub d’startups més gran d’Europa

Segons l’estudi EU-Starts-Up 2020, Barcelona és una de les bases europees de referència d’start-ups i la cinquena millor ciutat del món per establir-hi una start-up, per darrere de Londres, Berlin, Paris i Amsterdam. La classificació destaca la situació actual de la ciutat i posa com a exemple deu start-ups amb base a Barcelona que han continuat creixent al 2020 malgrat la crisi.

 

2a al món en estratègia d’atracció del sector TECH i 8a tecnològica de futur

L’informe anual de la revista fDi Intelligence, del grup Financial Times, situa Barcelona com a segona millor ciutat en estratègia d’atracció del sector tecnològic dins del rànquing que lidera Londres,  dels 50 ecosistemes tecnològics europeus avaluats a la categoria d’Ideo Strategy de fDi i al rànquing inaugural de TNW. Com a elements destacats, la classificació destaca que malgrat la situació, Barcelona s’ha vist reforçada, com a amfitriona dels principals esdeveniments tecnològics mundials, com ara Mobile World Congress i Smart City Expo, i consideren Barcelona i la regió circumdant de Catalunya com “una destinació líder al mapa d’ecosistemes tecnològics mundials”. Destaquen també en aquest estudi les infraestructures de la ciutat, “inclosos parcs científics, nou universitats i un districte d’innovació, el 22@, de 200 hectàrees, que ajuden a reforçar l’atractiu de Barcelona per a empreses tecnològiques internacionals”.

En aquest apartat també esmenten la iniciativa ‘Start-up Catalonia’, com a política pública que contribueix a desenvolupar un ecosistema de més de 1500 startups a Barcelona i Catalunya; i el Pier01, com a exemple de col·laboració públic-privada que acull més de 100 empreses emergents, i que ha ajudat a desenvolupar un ecosistema d’inici per valor de 4,1 milions de dòlars, segons Startup Genome.

El nou rànquing Top 10 Tech Cities of the Future 2020/21 de la prestigiosa revista FDI situa Barcelona en 8a posició en la classificació global entre les ciutats europees tecnològiques del futur i en 5è lloc pel que fa a millors perspectives per rebre  inversions en innovació, tecnologia i start-ups, només per darrere de Londres, Dublín, París i Amsterdam. D’acord amb aquesta font, Barcelona i Catalunya tenen la 2a millor estratègia d’Europa per captar.

 

7a ciutat del món amb millor marca

Les ciutats al top 10 del Saffron City Brand Barometer 2020 són les que compten amb les marques de turisme més fortes, amb els millors actius i reputació. Tenen en compte valors com la diversitat d’atractius, els baixos índexs de criminalitat o els alts nivells d’hores de sol, elements que contribueixen a una percepció positiva entre els i les turistes internacionals.

 





Paraules clau

ciutat/ marca/ rànquings/ rànquings urbans/