El CITM de la UPC, Telefónica i el Parc Audiovisual de Catalunya creen el primer ‘Lab Digital Home’

El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), centre adscrit de la UPC, juntament amb Telefónica i el Parc Audiovisual de Catalunya han posat en marxa el primer Laboratori de Digital Home, en el qual l’estudiantat desenvoluparà projectes encaminats a la introducció d’elements digitals a les llars per fer-les més confortables, segures i amb una major interacció entre els dispositius existents.

14/01/2021

La primera edició del Lab Digital Home sorgeix com a continuació del Lab 360º que es va desenvolupar amb gran èxit el curs passat i s’emmarca com una assignatura de tercer i quart curs dels graus en Multimèdia; Disseny i Desenvolupament de Videojocs; i Disseny, Animació i Art Digital del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), centre adscrit de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC). L'objectiu és que estudiantat universitari i les empreses puguin investigar conjuntament en el camp de la llar digital i generar idees al voltant de les noves formes i tipus de llars i famílies existents, amb necessitats molt diverses i amb diferents maneres de viure i gaudir de la vida, de l’oci o fins i tot de la feina a la llar.

Es tracta d’explorar noves solucions tecnològiques per a la llar que estiguin centrades principalment en tres eixos: l’entreteniment, la tranquil·litat i la connexió entre dispositius.

  • Entreteniment, tant pel que fa ala  televisió, la música o els videojocs, com connectant famílies i amics compartint vida i experiències d’una forma molt més amigable, encara que no hi hagi proximitat física com està passant en aquests moments a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19.
  • Tranquil·litat a la llar centrada a sentir-nos segurs, que la nostra família visqui fora de perill tant en l’entorn digital, com físicament, aportant solucions tecnològiques per crear aquesta seguretat.
  • I també propostes creatives relacionades amb la llar digital i amb les noves maneres de connectar i interactuar els dispositius electrònics de les nostres llars amb nosaltres, i entre quests i l’entorn.

En definitiva, es tracta d’oferir solucions tecnològiques que millorin la vida de les persones, fent-nos-la més fàcil i senzilla, protegint la nostra família, els infants i la gent gran en l’entorn domèstic i connectant-nos amb altres persones des de la llar.

Per elaborar els seus projectes d’ideació i creació narrativa, els estudiants podran utilitzar els tres conceptes plantejats de forma transversal o individual, fent servir les eines i solucions que millor s’adaptin als resultats que volen aconseguir, sense posar límits a la imaginació.

El Laboratori de Digital Home 360º es posarà en marxa el mes de febrer amb la creació d’equips multidisciplinaris formats per quatre persones cadascun, que hauran de fer front a reptes que inclouen crear, dissenyar i desenvolupar nous escenaris entorn de la llar digital.