Comparteix:

Jornada sobre el malbaratament alimentari

Arriba el segon cicle de #UPCDiàlegs Agroalimentaris, aquesta vegada compartirem solucions per lluitar contra el malbaratament alimentari.

Quan?

11/02/2021 des de 16:00 (Europe/Madrid / UTC100)

On?

Jornada virtual

Afegiu l'esdeveniment al calendari

iCal

El malbaratament alimentari. Amb el malbaratament no tenim #ResAPerdre

#UPCDiàlegs

Quina és la situació actual de la lluita contra el malbaratament alimentari? Existeix una normativa sobre el tema? Cap on va la investigació sobre el malbaratament? Quines són les experiencies més interessants relacionades amb el malbaratament alimentari? 

Aquestes i moltes altres qüestions sobre el malbaratament alimentari són les que us proposem resoldre el proper 11 de febrer a les 16h a la jornada VIRTUAL que emetrem en directe per youtube Agrotech, organitzada en el marc del cicle d’UPC Diàlegs Agroalimentaris i de la càtedra UPC-Mercabarna.per la Lluita contra el Malbaratament Alimentari impulsada per l'Escola d'Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona.

L'objectiu de la jornada és visibilitzar solucions davant del malbaratament i oferir-ne un diàleg amb una visió àmplia i fonamentada.

16.00h - Presentació de la jornada

Ingrid Aguiló

Francesc Torres
Rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Ingrid Aguiló

Jordi Valls
Director de Mercabarna.

Anna Gras

Jordi Berenguer
Vicerector de Transferència del Coneixement i Innovació de la UPC.

Anna Gras

Anna Gras
Directora EEABB i Sotsdirectora de la Càtedra UPC-Mercabarna.

16.15h – Presentació del reportatge #ResAPerdre

Es descriurà l'estat actual de la lluita contra el malbaratament i es donaran a conèixer experiències sobre solucions relacionades amb el malbaratament alimentari.

16:50h – Taula rodona

Debatrem els diferents aspectes plantejats durant la jornada així com les preguntes que ens traslladin els assistents.

Berta Vidal

Berta Vidal. Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari. 
(moderadora de la taula)

Investigadora doctoral en la quantificació i prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari. Graduada en Bioquímica per la Universitat de Barcelona, amb un MSc en Nutrició, salut pública i epidemiologia per Wageningen University. Actualment cursant la tesi doctoral en quantificació de les pèrdues i malbaratament alimentari al llarg de la cadena alimentària, i en estratègies de prevenció del malbaratament alimentari, concretament en menjadors escolars. 

José Maria Gil

José Maria Gil. Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari.

Professor d'Economia Agrícola de la UPC, director del Departament d'enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia (DEAB) i director del Centre de Recerca en Economia del Desenvolupament Agroalimentari UPC-IRTA (CREDA), sent també responsable de l'equip d'anàlisi de la cadena alimentària i el comportament del consumidor. Investigació centrada en l'economia de la qualitat dels aliments i la seguretat i les qüestions de política relacionades amb el respecte als consumidors, la indústria alimentària i el comerç. Actualment també director de la Càtedra UPC-Mercabarna per la Llutia contra el Malbaratament Alimentari.

Íngrid Buera

Íngrid Buera. Directora de l'Àrea de Negoci de Mercabarna.

Responsable de la gestió dels diferents mercats de Mercabarna, així com dels departaments de Comunicació, Responsabilitat Social Corporativa, Relacions Institucionals i Seguretat. Actualment és membre de la Comissió de Bones Pràctiques del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya i membre de la Junta Directiva de l'Associació per a la Promoció del Consum de Fruites i Hortalisses "5 al dia", entre d'altres.

Glòria Cugat

Glòria Cugat. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Llicenciada en Veterinària i en Seguretat Alimentària per la Universitat Autònoma de Barcelona. Subdirectora General d'Inspecció i control agroalimentari. Les seves funcions són el control oficial de la qualitat alimentària i la lluita contra el frau i l’impuls de l’estratègia del DARP per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari. En aquest àmbit, destacar que ha estat la coordinadora del grup de treball interdepartamental que va treballar les observacions del govern a la Llei 3/2020 de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari a Catalunya i que actualment està treballant en el Reglament de desplegament de la llei. És autora i ha col·laborat en nombroses publicacions, forma part de diverses Comissions de treball a nivell nacional i autonòmic i ha participat com a ponent i en Comitès científics de nombrosos congressos i jornades dins l’àmbit de la prevenció de les Pèrdues i el Malbaratament alimentari.

Eduard Arruga

Eduard Arruga. Economista especialista en agroalimentació.

Va treballar a Nestlé i actuà com a representant de la indústria agroalimentària espanyola en diverses organitzacions europees del sector així com a Vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya, especialitzat en el tema del malbaratament alimentari a Catalunya. Participà primer com a voluntari, com a secretari del Patronat i del 2014 al 2017 com a President del Banc dels Aliments col·laborant amb Mercabarna en la lluita contra el malbaratament. .

Ingrid Aguiló

Ingrid Aguiló. Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentaria.

Investigadora Ramón y Cajal de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Postcollita del IRTA, amb seu al Fruitcentre de Lleida. La seva línia de recerca principal es basa en La innovació en els processos de transformació per al desenvolupament de productes vegetals d'elevada qualitat. Centra la seva activitat en la millora de processos tecnològics, estratègies de valorització d'excedents de la producció primària i aprofitament de subproductes, desenvolupament de productes vegetals innovadors d'alt valor afegit i la exploració de fonts de proteïna alternativa. Ha participat i/o dirigit diversos projectes competitius d'àmbit europeu i nacional, així com diferents contractes privats amb empreses del sector. Té un elevat nombre de publicacions en revistes científiques i de divulgació i ha participat en diferents activitats de transferència en l'àmbit de les fruites i hortalisses processades.

17:30h – Tancament de la Jornada


Inscriu-te a la Jornada
Les teves dades de contacte serviran per tenir un registre dels inscrits i mantenir-te informat.

¡Participa!

Si t'interessa conèixer l'opinió dels ponents, sobre els temes que se tractaran a la jornada, pots fer-ho a través de twitter amb les etiquetes #UPCdiàlegs i #ResAPerdre i a través del compte @AgrotechUPC. Durant la jornada també estarà obert el xat del canal de youtube agrotech per exposar-hi qüestions, dubtes o comentaris.

Organitza

Logo UPC

Patrocina


Logo Gene-UE     


Col·labora