Espanya fabricarà vacunes del coronavirus en almenys quatre plantes

El secretari general d’Indústria i de la Pime, Raúl Blanco, remarca la importància que Europa tingui «sobirania industrial»

Espanya fabricarà vacunes del coronavirus en almenys quatre plantes
1
Es llegeix en minuts

El secretari general d’Indústria i de la Pime, Raúl Blanco, ha indicat que «a Espanya hi haurà, almenys, quatre plantes de la indústria farmacèutica que fabricaran les vacunes del coronavirus» i «això és una bona notícia».

En una entrevista a Efe, Blanco ha assenyalat aquest dilluns que, a més, «a Espanya hi ha projectes, hi ha empreses amb capacitat per fabricar no només la vacuna del coronavirus, sinó ampliar el rang en el qual estaven treballant», primer en animals i després entrar en vacunació humana.

El marc europeu

Segons el seu parer, Espanya té capacitat per incrementar la seva autonomia en la fabricació de vacunes contra el coronavirus i fer-ho dins del marc europeu.

En aquest sentit, ha remarcat la importància que Europa tingui «sobirania industrial», una cosa que ha assenyalat que és absolutament necessària, com es va veure després de l’esclat de la pandèmia amb els equips de protecció individual (epis) i els respiradors, i ara amb la fabricació de vacunes. 

Notícies relacionades

Una sobirania industrial que, segons Blanco, s’ha d’entendre per «garantir capacitats industrials que permetin respondre davant les amenaces i incerteses que tinguem al món actualment», ara la pandèmia, però «el següent pot ser una catàstrofe climàtica, un atac cibernètic... no ho sabem».

«Com més forta sigui la indústria –ha defensat–, més ben situada estarà Europa geopolíticament i millor capacitat de resposta tindrà de cara a qualsevol amenaça futura que tinguem».