Els efectes secundaris de la vacuna de la Covid: lleus i passen amb paracetamol
Els efectes secundaris de la vacuna de la Covid, si n'hi ha, passen amb paracetamol (EFE/Biel Aliño)

Què sabem dels efectes secundaris de la vacuna: són lleus i n'hi ha més en la 2a dosi

L'Hospital Vall d'Hebron estudia si són més forts en persones que han passat la Covid-19

RedaccióActualitzat

Dècimes de febre, dolor muscular i articular, mal de cap i cansament, a més de dolor al lloc de la punxada, són els símptomes que es poden experimentar després de rebre la vacuna de la Covid, sobretot la segona dosi. "Passa entre el 30 i el 50% del personal sanitari vacunat, però en la majoria de casos no obliga a quedar-se a casa ni a estar de baixa, sinó que amb un parell de paracetamols es controlen els símptomes", ha explicat a "Els matins" de TV3 la cap d'Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins.

Aquests efectes secundaris de les vacunes no són res de nou perquè passa amb altres injeccions i ja es recollien en els assajos clínics. El que no hi apareixia, però, és que aquests efectes són més forts en les persones que han passat la Covid i reben la vacuna. Campins ha explicat que han observat aquest fet i estan fent un estudi per confirmar-ho:

"Ens ha cridat l'atenció, i per això hem posat en marxa aquest estudi, perquè no estava descrit als assajos, que les persones que han passat la Covid tenen molta més reacció a la vacuna que les que no l'han passat. No greus, però fan més febre, més component de dolor muscular, articular, mal de cap... I en aquests casos sí que alguns han hagut de cursar baixa laboral durant 2 o 3 dies, fins que passen aquests símptomes."

 

L'experiència dels sanitaris vacunats es recull ara en un formulari online per podar posar xifres concretes a la incidència d'aquests efectes secundaris. Campins ho ha explicat durant una entrevista en què ha alertat del risc d'una quarta onada amb les UCI encara més plenes que en les anteriors i en ple ascens de la variant britànica, més contagiosa:

 

Vall d'Hebron, amb més de 9.000 treballadors, dels quals gairebé tots, 8.888, ja han rebut la primera dosi i més de 7.000 ja tenen les dues dosis.

En una compareixença aquest dimecres, la doctora Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut, va explicar que "al voltant d'un 10%" de les persones vacunades de la Covid han tingut una reacció "d'estar cansat i tenir febre" i, com a molt, en algun cas concret ha calgut estar de baixa un parell de dies.

 

 

 

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut