Ypsicon s'alia amb Liquats Vegetals per desenvolupar noves begudes vegetals

Ypsicon s'alia amb Liquats Vegetals per desenvolupar noves begudes vegetals

Ypsicon, EBT de la UAB, ha signat un acord amb l’empresa Liquats Vegetals per aplicar la seva tecnologia d'homogeneïtzació per ultra alta pressió (UHPH) a una nova línia de begudes vegetals.

16/02/2021

L'empresa Ypsicon, nascuda com a EBT de la UAB, compta amb els drets exclusius de comercialització d'una tecnologia d'homogeneïtzació per ultra alta pressió (UHPH), que ha patentat en els principals mercats mundials. Segons Buenaventura Guamis, catedràtic del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB i fundador d’Ypsicon, la seva tecnologia d’esterilització "permet obtenir begudes o aliments líquids amb un millor color, aroma i sabor, de més fàcil digestió, i que conserven les vitamines i altres components nutricionals. El producte tractat amb UHPH és més semblant a l’aliment cru i no requereix additius ni conservants".

Liquats Vegetals, empresa líder del sector de les begudes vegetals, s’ha interessat per aquesta tecnologia i ha signat un acord amb Ypsicon per incorporar-la al seu procés productiu. L'aliança està enfocada a la fabricació d’un nova línia de begudes vegetals d’alt valor afegit.

En aquests moments Ypsicon prepara el llançament a gran escala de la seva tecnologia, així com una nova ronda de finançament per finançar el seu creixement.

Liquats Vegetals compta amb marques com Yosoy, marca líder de mercat, Yosoy Ecológico, Monsoy, Almendrola i Natrue, i produeix begudes de soja, civada, ametlla, arròs, entre altres, que ven a Espanya i exporta a més 25 països. El 2020 van augmentar un 30% la facturació fins a superar els 80 M €, en un context de fort creixement de la demanda de productes de base vegetal a escala global.