Margarita del Val: "Amb aquestes vacunes no té cap sentit immunitzar el 70% de la població"

La científica del CSIC creu que la gran esperança són les vacunes esterilitzants que bloquegen el contagi de la Covid. Sense això, considera que no s'aconseguirà la immunització de grup

Actualitzat

Les persones vacunades poden continuar propagant el virus? Margarita del Val, que dirigeix la plataforma del CSIC dedicada a la Covid, adverteix dels riscos d'abaixar la guàrdia: "Totes les vacunes que tenim en l'actualitat permeten que les persones s'infectin", explica. I això es nota, per exemple, en entorns on tothom està vacunat, com les residències de gent gran: els brots hi entren i el virus s'estén, encara que gairebé ningú té símptomes.

En aquest sentit, Del Val no creu que, de moment, un certificat de vacunació per reactivar el turisme sigui una bona opció. "Seria semblant a com si donéssim un certificat de ser jove als joves perquè no es posen malalts si s'infecten però sí que poden contagiar. Per tant, encara no hi estic a favor", sentencia.

Per Margarita del Val, la gran esperança són les vacunes esterilitzants, les que, a banda de protegir de la malaltia, en bloquegen el contagi. Sense això, considera que no s'aconseguirà la immunització de grup.

"Amb aquestes vacunes no té cap sentit immunitzar el 70% de la població. Per mi només té sentit immunitzar les persones que tenen un risc important. Potser més endavant hem de parar i esperar a tenir vacunes esterilitzants per seguir vacunant persones més joves i de grup de risc baixíssim."

 

Del Val, durant l'entrevista amb TV3

La científica del CSIC pensa que la Covid no desapareixerà, però està convençuda que cada cop falta menys perquè deixi de ser una amenaça.

"Això ha estat com una ciutat que ha estat assetjada per un enemic, que és el virus, i no teníem muralles. Quan tinguem les muralles construïdes, que és el nostre sistema immunitari, no hi haurà problema, ens serà igual que estigui fora el coronavirus, que circuli, que de tant en tant entri, perquè el podrem controlar."

 

ARXIVAT A:
Covid-19VacunesCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut