Salut

Cribratge

La consellera de Salut visita un dels cribratges massius anti-Covid a les universitats catalanes

query_builder   9 abril 2021 13:29

event_note Nota de premsa

La consellera de Salut visita un dels cribratges massius anti-Covid a les universitats catalanes

Des de la Universitat de Girona, Alba Vergés destaca la importància d’acostar-se als joves i tallar les cadenes de transmissió del virus
Vergés visita un dels cribratges massius a la Udg

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet una visita aquest matí a la Universitat de Girona (Udg), una de les dotze universitats de Catalunya que participa en el cribratge massiu per fer front a la Covid-19.  Vergés ha explicat que estan “molt satisfets” amb la participació dels joves en aquest cribratge i ha informat que ahir es van fer 496 proves només a Girona.

“Intentem posar un dels focus en el control de la pandèmia i, amb aquest cribratge, en la població més jove. Sortim a trobar els casos i a tallar les cadenes de transmissió  el mes ràpid possible” ha remarcat Vergés, que ha assenyalat que la situació de l’epidèmia continua sent “molt complexa” i que “amb accions que com aquesta intentem contenir el virus”.

La consellera s’ha mostrat també preocupada especialment per l’augment de pacients a les unitats de cures intensives: “Veiem un creixement a les UCI, un creixement que no veiem a la segona i tercera onada, i per tant ens preocupa molt.” En aquest sentit, ha recordat que des d’aquesta mitjanit, ha tornat a entrar en vigor el confinament comarcal a Catalunya  fins el 19 d’abril i per tant, ja no està permesa la mobilitat fora de la comarca amb el grup bombolla.

Vergés ha explicat que diàriament s’analitzen les dades i ha afegit que en cada moment es prendran “les mesures més adients”.

Detalls dels cribratges massius a les universitats catalanes

Les dotze universitats catalanes participaran en els cribratges massius per tallar la Covid-19. En total, es preveu cribrar a 230.000 estudiants durant el mes d’abril. No serà necessari que l’alumnat o el professorat es faci la prova al seu centre, sinó que poden desplaçar-se a la universitat més propera al domicili.

Els participants podran fer-se dues tipologies de proves: PCR mitjançant automostra nasal o test serològic ràpid amb sang capil·lar. Aquest darrer permetrà saber si la persona presenta anticossos i, per tant, si ha passat la malaltia. Es podrà decidir si realitzar només una d’ells o ambdues i el resultat es podrà consultar a través de la Meva Salut.

De moment, els cribratges massius ja han començat a la Universitat de Lleida, a la de Girona, a la Universitat Autònoma de Barcelona i al TecnoCampus de Mataró.

2  

Imatges

Fotografia del cribratge massius a la Udg

Fotografia del cribratge massius a la Udg 265

Vergés visita un dels cribratges massius a la Udg

Vergés visita un dels cribratges massius a la Udg 244

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia