DONATE

Aquest Sant Jordi arriba el primer còmic de l’IBBI, la Superheroïna de la Bioenginyeria

La bioenginyeria és poderosa, així ens ho explica un personatge molt especial. I és que fa unes setmanes va néixer unasuperheroïnaamb poders excepcionals, que arriba, ara, en forma de còmic. El seu nom és IBBI i té la intenció d’explicar, de manera propera, quins són els poders de la bioenginyeria i les seves aplicacions, i comestan cridats a transformar la medicina del futur.  

Sota el lema “La bioenginyeria és poderosa i amb l’aparença d’una científica, l’IBEC utilitza aquesta figura amb la intenció d’aconseguir tres objectius: trencar els rols de gènere en la ciència, promoure les vocacions científiques entre la població més jove i divulgar les aplicacions de la bioenginyeria en temes de salut. Vet aquí la seva primera aventura: IBBI i els organoids. 

IBBI i els Organoids 

En aquesta primera tira de còmic, la superheroïna IBBI mostra com la bioenginyeria fa possible obtenir organoids, miniòrgans de laboratori que serveixen per fer  recerca en salut, utilitzant cèl·lules mare del propi pacient. 

I és que, avui en dia, és possible crear al laboratori miniòrgans de ronyó, de cor, de pulmó i de gairebé, qualsevol òrgan. El desenvolupament d’organoids  encara presenta algunes limitacions, però ja ens està ajudant no només a testar fàrmacs sinó a entendre els mecanismes d’infecció i propagació d’algunes malalties com per exemple, en el cas de la COVID-19. 

Amb laventura de l’IBBI  per obtenir els organoids, el lector es podrà apropar de forma senzilla, a conceptes com la bioimpressió 3D, les cèl·lules mare o els biomaterials.    

Així que ja ho sabeu: no us perdeu la primera tira còmica de lIBBI, la superheroína de l´IBEC i de la bioenginyeria. I recordeu: la bioenginyeria és poderosa!