BLOGNEWS

El CTFC ofereix material didàctic sobre la biomassa forestal

21 abril 2021

En el marc del projecte PECT BCN Smart Rural, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya ha impulsat la creació de materials educatius per al foment de la biomassa forestal amb la intenció d’apropar el tema a les aules d’infants i joves i així introduir els continguts a l’educació formal.

Els materials són una proposta d’activitats d’aprenentatge diverses i articulades a partir d’una seqüència didàctica i consten d’un dossier per a educació primària, un dossier per a educació secundària i un pòster. Es poden descarregar lliurement a través d’aquest enllaç i han estat elaborats per l’entitat Mel Educació Ambiental.

L’objectiu d’aquesta acció és donar a conèixer els beneficis socioambientals de l’ús de la biomassa forestal com a font d’energia renovable. D’aquesta manera es pretén despertar l’interès de l’alumnat pel món rural i la seva economia, capacitar-lo per tenir una mirada crítica sobre les fonts d’energia utilitzades actualment i sensibilitzar-lo per potenciar la voluntat de cuidar l’entorn natural.

El Pla Biomassa km 0 és una operació del CTFC inclosa en el projecte d’especialització i competitivitat territorial PECT BCN Smart Rural liderat per la Diputació de Barcelona i cofinançat per aquesta entitat i la Unió Europea a través dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

En el marc d’aquest projecte es valoritza la gestió agrosilvopastoral a través d’una estratègia intel·ligent de desenvolupament rural del territori articulada sobre una economia verda, circular i local que aporta beneficis en àmbit econòmic, social i ambiental i afavoreix el reequilibri territorial.

 

Last modified: 11 abril 2023