Els positius per Covid pugen entre les persones de 15 a 30 anys, que encara no estan vacunades (EFE/Fernando Alvarado)
Els positius per Covid pugen entre les persones de 15 a 30 anys, que encara no estan vacunades (EFE/Fernando Alvarado)

Es frena la caiguda de casos de Covid i augmenten els contagis entre els joves

El BIOCOMSC destaca la pujada de casos en el grup de 15 a 30 anys i l'augment a la ciutat de Barcelona

Actualitzat

Falten sis dies perquè es pugui anar sense mascaretes al carrer en llocs no massificats i els establiments d'oci nocturn poden obrir a partir d'aquesta mitjanit. Dos passos més en el procés de deixar enrere les restriccions vigents durant la pandèmia. Unes restriccions que s'han pogut eliminar o alleujar per la baixada de casos de la Covid amb un alt percentatge de població ja vacunada.

Però el BIOCOMSC alerta que a Catalunya s'ha frenat la baixada de nous casos de Covid i que els positius en persones simptomàtiques diagnosticades amb test d'antígens està "en clara pujada".

 

 

Aquesta setmana s'acabarà amb els mateixos contagiats totals o més que l'anterior, han indicat els experts de la UPC, que han explicat que d'aquí un parell de dies tindran una idea més clara de la situació.

Tot i així, auguren que aquest estancament o pujada en test d'antígens ve marcada per l'augment a la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, apunten que la baixada a l'ocupació de les UCI als hospitals barcelonins és "particularment lenta", i està "molt estancada" en uns 60 llits.

Gràcies a la vacunació, asseguren des del BIOCOMSC, de moment no augmenten els casos greus de Covid, però recorden que la protecció a la franja d'edat de 40 a 70 anys encara no és completa i que la circulació del coronavirus encara no és baixa.

Alerten que els casos positius pugen entre les persones de 15 a 30 anys, que encara no estan vacunades. Per això demanen extremar les precaucions als joves i també a les persones entre 40 i 70 anys sense la pauta de vacunació completa. Recomanen fer trobades només amb grups petits i fer servir mascareta quan s'estigui en espais interiors o en aglomeracions.

 

 

Els investigadors del BIOCOMSC conclouen que la situació actual és una cursa entre l'augment de la sociabilitat, l'arribada de possibles noves variants de la Covid i la vacunació "per fer baixar els casos".

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
Anar al contingut