Catalunya apareix en negre al mapa de la incidència de la Covid a Europa
Catalunya apareix en negre al mapa, com Xipre i diversos territoris britànics i neerlandesos

El mapa de la Covid a Europa, amb Catalunya com a sisena regió amb més incidència

Salut informa de 70 malalts més pel coronavirus als hospitals i 18 més a les UCI, que atenen 237 malalts crítics

RedaccióActualitzat

Catalunya apareix en negre, el color de la incidència més alta, en el mapa de la incidència de la Covid a Europa. L'ha elaborat el centre d'estudis alemany Risklayer amb dades de l'OMS i recull la incidència per 100.000 habitants en 7 dies.

Amb una incidència de 603 en 7 dies, Catalunya és la sisena regió europea amb més impacte del coronavirus. Al davant hi ha l'illa de Jersey (1013) i la regió del Nord-est (869), en territori britànic; Xipre (767); la província neerlandesa de Groningen (663); i la ciutat de Nur-Sultan al Kazakhstan (662).

Segueixen Catalunya la capital del Kazakhstan, diverses regions neerlandeses i britàniques i l'Algarve, a Portugal. Després trobem territoris com Castella i Lleó o l'Aragó i, amb menor incidència, Navarra i Cantàbria.

L'ullada general al mapa permet comprovar com bona part del centre i est d'Europa i també Islàndia, Suècia i Noruega estan en blau, verd o groc pàl·lid, amb incidències baixes.

A partir del color taronja va pujant l'impacte. El vermell i el lila marquen incidències més altes a llocs com la península Ibèrica, Grècia, Rússia, Irlanda o les illes britàniques.

Continuen pujant els ingressats, també a les UCI, però baixa l'Rt

Les dades d'aquest dijous sumen 7.944 contagis nous de coronavirus i 7 defuncions més en les últimes 24 hores. Els positius confirmats per PCR o test d'antígens des de l'inici de la pandèmia són 746.438 i les víctimes mortals, 22.301.

Hi ha 70 malalts més als hospitals i 18 més a les UCI. En total, són 1.255 hospitalitzats i 237 malalts crítics.

Gent a les portes del Centre Integral de Salut Cotxeres, a Barcelona
Gent a les portes del Centre Integral de Salut Cotxeres, a Barcelona (EFE/Alejandro Garcia)

El risc de rebrot baixa fins a 1.330 punts, vuit menys, i l'Rt o velocitat de propagació del virus millora fins a l'1,34, sis dècimes menys que el dia anterior. També s'han posat 91.000 vacunes més.

La incidència acumulada a 14 dies passa de 979,20 a 1.015,18, mentre que a set dies és de 606,41. El 19,30% de les proves de la darrera setmana han donat positiu, molt per sobre del llindar màxim del 5% que recomana l'OMS.        

La situació actual és fruit d'una combinació de factors, segons ha admès el conseller de Salut, Josep Maria Argimon:

 

Per frenar aquesta cinquena onada, la Generalitat ha demanat poder aplicar un toc de queda de la 1 a les 6 de la matinada en 161 municipis on viuen 6 milions de persones i des d'aquest dijous s'apliquen noves restriccions a les reunions i s'obliga a finalitzar totes les activitats com a màxim a dos quarts d'una de la matinada.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut