Un sanitari prepara una dosi de la vacuna Pfizer/BioNTech (Reuters/Sarah Meyssonnier)

Pfizer diu que la vacuna en infants de 5 a 11 anys es mostra efectiva en estudis propis

La farmacèutica, que ha acabat la fase 2/3 de l'estudi clínic, demanarà aviat l'autorització als organismes reguladors

RedaccióActualitzat

La vacuna de Pfizer/BioNTech també és segura i efectiva en infants d'entre 5 i 11 anys. Així ho ha explicat la mateixa farmacèutica aquest dilluns, a partir dels resultats obtinguts en la fase 2/3 de l'assaig clínic amb nens i nenes d'aquesta franja d'edat.

La farmacèutica també assegura que s'han reduït substancialment els efectes secundaris com febre, mal de cap i fatiga.

Pfizer no ha detallat dades sobre l'estudi, però ha avançat que hi han participat 2.260 nens i nenes i que el nivell d'immunitat assolit és equivalent al que s'ha obtingut en la franja d'edat dels 16 als 25 anys.

Un fet que l'estudi destaca és que la immunitat s'ha obtingut inoculant als infants dosis de 10 mil·ligrams, un terç de la quantitat que s'administra als adolescents i als joves de fins a 25 anys.

Pfizer/BioNTech ja ha anunciat que demanarà autorització ben aviat per aplicar la vacuna a infants d'entre 5 i 11 anys, la franja d'edat immediatament per sota de la més jove que fins ara pot vacunar-se.

"Els resultats d'aquests assajos proporcionen una base sòlida per buscar l'autorització de la nostra vacuna per a nens de 5 a 11 anys, i tenim previst enviar-los a l'FDA i altres reguladors amb urgència", ha explicat Albert Bourla, president i director executiu de Pfizer.

Els infants d'entre 12 i 15 anys són la franja més jove que s'ha vacunat fins ara (Reuters/Shannon Stapleton)

Per la seva banda, Ugur Sahin, fundador i director de BioNTech, ha remarcat que les dades d'immunogenicitat entre els 5 i els 11 anys són consistents, i que també ha avançat que compten a enviar els resultats ben aviat a l'FDA, a l'EMA, l'Agènca Europea de Medicaments, i a altres reguladors.

Confien a poder inocular, en casos d'urgència, a principis de novembre.

Proves en menors de 5 anys

Pfizer/BioNTech, d'altra banda, ja està fent proves amb infants menors de 5 anys, que previsiblement donaran resultats abans de finals d'any.

Les autoritats sanitàries preveuen que el debat sobre l'ús de la vacuna en aquesta franja d'edat serà encara més complicat que el que ja s'ha obert amb la vacunació dels infants de 5 a 11 anys, que ha trobat una forta oposició entre grups de pares abans de ser una realitat.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
Anar al contingut