Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura Logo Ruaralpps 2021

Una aplicació de comerç local i reducció de residus a través de la intel·ligència artificial i el green blockchain i una de gestió hortícola, guanyadores dels Premis Ruralapps 2021

query_builder   14 octubre 2021 16:50

event_note Nota de premsa

Una aplicació de comerç local i reducció de residus a través de la intel·ligència artificial i el green blockchain i una de gestió hortícola, guanyadores dels Premis Ruralapps 2021

 

  • L’aplicació GoZeroWaste que promou el comerç local i la reducció de residus ha estat la guanyadora en la modalitat Ciutadania
  • L’app Hortagest, que ofereix un gestor i una botiga virtual per al sector de l'horticultura, rep el primer en la modalitat Professional
Logo web Ruaralpps 2021

L’aplicació GoZeroWaste per a promoure el comerç local i la reducció de residus, i Hortagest, un gestor i botiga virtual per al sector de l'horticultura, són les guanyadores de la vuitena edició del Premis Ruralapps 2021. El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya atorga aquest guardó amb el suport del centre tecnològic Eurecat.

El jurat, presidit pel responsable d'Empreses Agroalimentàries del DACC, i constituït per representants del Departament i d’EURECAT, va examinar i seleccionar les candidatures guanyadores per a cadascuna de les modalitats del premi, dotades amb 3.000 euros cadascuna. I, d'entre 20 candidatures presentades en aquesta edició, 6 en la categoria Professional i 14 en la de Ciutadania, les candidatures premiades han estat:

En la modalitat de Ruralapps Professional

Hortagest, desenvolupada per Gerard Pibernat Piferrer, ha estat la guanyadora. L’aplicació ha estat pensada específicament per a agricultors/es, productors/es, tècnics/ques i empreses del sector de l’horticultura que busquen una manera ràpida i efectiva de gestionar qualsevol procés de la seva producció. Permet integrar el quadern de camp, la comptabilitat, la gestió de clients i de comandes, les tasques, i la distribució de recursos humans i la comercialització a través d'una botiga virtual.

La finalista ha estat AnaWin360, de Terra Alta Consultoria TIC, pensada per a optimitzar la gestió integral dels cellers, des de la viticultura fins a la gestió amb el consell regulador i que integra funcionalitats de control sanitari de la vinya, de planificació i d’organització de la collita, quadern de camp i control de feines entre altres, així com també eines de traçabilitat i gestió administrativa amb el consell regulador.

En la modalitat de Ruralapps Ciutadania

GoZeroWaste, desenvolupada per Go Zero Waste SL, ha estat la guanyadora. Aquesta app promou el comerç local i la reducció de residus a través de la ludificació, i la intel·ligència artificial i el green blockchain. Permet als usuaris/àries descobrir on trobar tots els productes de la llista de la compra sense plàstics d’un sol ús, i al mateix temps permet al comerç local connectar amb els productors de proximitat.

La finalista ha estat La Piriteca,  del Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, que connecta el sector agroalimentari amb el sector de l’hostaleria i la restauració de les comarques de l’Alt Urgell i Cerdanya, a fi donar identitat al producte alimentari local, i crear vincles entre les persones i sectors d’hoteleria d’ambdues comarques i les diferents associacions gastronòmiques i de producte local del territori.

Els Premis Ruralapps tenen l’objectiu d’impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agroalimentari i rural, i distingir les empreses que hagin desenvolupat les dues millors aplicacions mòbils que contribueixin a la millora del sector agroalimentari, forestal i pesquer, i atansin aquests sectors a la ciutadania.

Més d’un centenar de projectes han participat en les diverses edicions dels Premis Ruralapps amb aplicacions innovadores que contribueixen a impulsar la transformació digital del sector agroalimentari, forestal, i pesquer.

Hom pot trobar tota la informació de les candidatures al web del Departament (http://agricultura.gencat.cat), i al portal Ruralcat (http://ruralcat.gencat.cat/web/guest/premis-ruralapps ).

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia