Vés al contingut (premeu Retorn)

Energy Days: conference 2021

En el marc dels Energy Days, activitats potenciades per la UE a l’entorn de l’energia, el proper 20 d'octubre es realitzarà una jornada on es tractarà de quines són claus per augmentar l’impacte a la societat de la recerca a Catalunya
Energy Days: conference 2021

La programació d'enguany de les trobades d'Energy Days arriba al seu punt àlgid amb la 'Conference 2021', que es realitzarà en format híbrid dimecres 20 d'octubre a partir de les 9 h. La sessió està organitzada per l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est i l’Agència de la UE, Fusion for Energy, i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i els Ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià de Besòs. 

La jornada es podrà seguir en format presencial des de la Sala d'Actes de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) i per assistir-hi caldrà fer inscripció prèvia.

El programa de la jornada d'enguany es vol centrar en l'impacte de la recerca a la nostra societat i sobre quins són els reptes de futur per aconseguir que Catalunya sigui un referent en recerca i innovació.

En aquest sentit, el Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya és un bon exemple d'innovació, amb més de 40 grups de recerca treballant en àmbits punters com són l'energia i la sostenibilitat. A més és un zona en ple desenvolupament on properament es comptarà amb nous espais dedicats a la recerca, empreses i start-ups.

La 'Conference 2021' de l'Energy Days comptarà amb la benvinguda institucional per part de la directora de l'EEBE, Adriana Farran, que donarà pas a les primeres intervencions que s'engloben sota l'epígraf "L'impacte de la recerca a la societat", i on es comptarà amb les intervencions de:

  • Joan Gomez, Director General de Recerca, Generalitat de Catalunya
  • Janet Sanz, Tinenta d'Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona
  • Filo Cañete, Alcaldessa de Sant Adrià de Besòs
  • Johannes Schwemmer, Director de Fusion for Energy (F4E)

Seguidament la sessió donarà pas a la taula rodona "Recerca, innovació: claus per augmentar l’impacte a la societat", moderada Muriel Botey,  Sotsdirectora de Qualitat i Responsabilitat Social de l'EEBE. En aquesta taula es comptarà amb la participació de:

  • Andreu Mas-Colell President del Barcelona Institute of Science and Technology
  • Josep Maria Martorell Director associat de Barcelona Supercomputing Center
  • Xavier Ferràs Professor d’operacions, innovació i data sciences d’ESADE

La jornada tancarà amb una taula d'experiències, "Start-ups: Desenvolupament d’un projecte empresarial basat en la recerca", moderada per Jordi Aguasca, Director Transformació Tecnològica i Disrupció d’Acció, i que comptarà amb les intervencions de les següents start-ups:

  • Dexma: Joan Pinyol CEO & Cofundador
  • VAC-TRON: Franc Moreno Director Industrial
  • GENROBOT: José Acebrón Robotics Area Manager GTD
  • Bamboo Energy: Cristina Corchero Cofundadora, UPC-IREC


La jornada es podrà seguir també en directe a través del canal de You Tube de l'EEBE·Campus Diagonal Besòs·UPC

Informació relacionada: programa de la Conference 2021 d'Energy Days

_______________________________________________________________________________________________________________________

El projecte de desenvolupament de la recerca del Campus Diagonal Besòs ha comptat amb un cofinançament del Fons social Europeu de Desenvolupament Regional, dins del programa operatiu FEDER 2014-2020, atorgat pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, per un import de 2,4 milions d’euros.