Creat el grup de recerca EXIT, centrat en xarxes i infraestructures del territori

Creat el grup de recerca EXIT, centrat en xarxes i infraestructures del territori
+
Descarregar

El grup EXIT analitza els impactes de les xarxes de transport i els serveis urbans sobre el territori.

El Consell de Govern del 8 d'octubre ha aprovat la creació del grup de recerca Enginyeria, Xarxes, Infraestructures, Territori (EXIT), vinculat al Departament d'Enginyeria Civil i Ambiental i a l'Escola de Camins. El grup d'investigadors consolida així la seva trajectòria de recerca, dedicada a analitzar i donar resposta als reptes de les xarxes de transport i a les infraestructures com a elements de vertebració del territori.

26/10/2021

Els investigadors que han impulsat la creació del grup de recerca Enginyeria, Xarxes, Infraestructures, Territori (EXIT) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) són Àlvar Garola, Pere Macias i Francesc Magrinyà, tots tres professors i investigadors del Departament d'Enginyeria Civil i Ambiental i de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona (ETSECCPB).

El grup s'inclourà dins del Catàleg de Grups de Recerca de la Universitat, un cop el Consell de Govern va donar llum verda a la seva formalització, en la sessió del 8 d'octubre passat. Es consolida així la tasca investigadora del grup, que es focalitza en l'anàlisi dels impactes de les xarxes de transport i els serveis urbans sobre el territori, així com dels sistemes socio-ecològics i de les infraestructures de l'enginyeria. Entre les línies de treball, es troba també l'avaluació de les xarxes de transport i la planificació territorial, la resiliència dels territoris i el rol de les infraestructures com a element de vertebració del territori.

Els investigadors estan desenvolupant diversos projectes en aquest àmbit, com ara l'actualització parcial de les modalitats de gestió dels serveis viaris, la redacció de l'impacte de les estacions d'esquí de la Molina i Masella o l'estudi sobre validació del model econòmic i financer de gestió de les vies d'altes prestacions a Catalunya, entre d'altres.