Educació

Fotografia

L'Escola Gabriel Castellà i Raich d'Igualada s'adhereix al programa Magnet en aliança amb l'Institut de Ciències de l'Espai

query_builder   3 novembre 2021 16:14

event_note Nota de premsa

L'Escola Gabriel Castellà i Raich d'Igualada s'adhereix al programa Magnet en aliança amb l'Institut de Ciències de l'Espai

  • El Departament d’Educació, la Fundació Jaume Bofill i l'Institut de Ciències de l’Educació de la UAB promouen aquesta iniciativa, amb la col·laboració d’institucions culturals i científiques del territori i de les administracions locals, com és el cas de l’Ajuntament d’Igualada

 

  • El programa “MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu” té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament de projectes portats a terme en aliança amb una institució
Fotografia

L’Escola Gabriel Castellà i Raich d’Igualada ha iniciat aquest curs 2021-22 el projecte d’innovació educativa en aliança amb l’Institut de Ciències de l’Espai en el marc del Programa “Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu”. El projecte de l’escola de primària fomenta l’aprenentatge a través la innovació científica. El centre forma part del programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu”, que desenvolupen 33 centre educatius d’arreu de Catalunya.

 

L’Escola Gabriel Castellà ha acollit la presentació del programa Magnet a Igualada, en la que han participat representants de les institucions que l’impulsen, l’Ajuntament d’Igualada, el Departament d’Educació, la Fundació Jaume Bofill i l’Institut de Ciències de l’Espai. La secretària de Transformació Educativa del Departament d'Educació, Núria Mora, ha explicat que “volem centres amb autonomia, amb projectes propis, i com a Departament de ser capaços de posar la infraestructura per tal que cada centre sigui únic. I el Magnet és únic perquè serà una palanca que permet fer el canvi”.

 

Núria Mora ha remarcat que “els docents són l'eina que farà possible aquest canvi, i suposarà un esforç. Però tindran el suport d'un parnter, un acompanyament pedagògic que serà fonamental. I tot plegat farà possible el canvi a tot el centre, per impregnar el coneixement en tots els àmbits del dia a dia. El Magnet permetrà deixar les llavors del canvi en cadascun dels nens i nenes del centre”.

 

Gabriel Castellà, una escola, un univers d'aprenentatge

 

El projecte educatiu de l’Escola Gabriel Castellà i Raich té com a objectiu la millora de les competències de l’alumnat per seguir aprenent al llarg de la seva vida. Per assolir-lo, l’escola situa l'alumnat al centre de l’aprenentatge i empra metodologies com ambients i tallers, racons, treball globalitzat, teatre, robòtica i arts en anglès.

 

Des de fa uns anys l’escola igualadina ha engegat un procés de transformació educativa, a través de projectes artístics com Entre Cordes, que li ha valgut el reconeixement del Premi Ensenyament 2020, que atorga anualment el Cercle d’Economia. Amb la incorporació al programa Magnet, l’escola vol consolidar i expandir la transformació educativa en l’àmbit artístic i obrir-la també a l’àmbit científic.

 

L’aliança amb l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC) té com a objectiu estimular el pensament científic de l’alumnat de l’escola Gabriel Castellà. Fer-se preguntes, fomentar la capacitat d’observació, cercar evidències i qüestionar-se les respostes permetran a l’alumnat comprendre que la ciència és un sistema basat en l’evidència, l’experimentació i el raonament. L’expertesa de l’ICE-CSIC ajudarà a l’escola en aquest camí per fomentar l’aprenentatge científic i tecnològic de l’alumnat.

 

Magnet, aliances per a l’èxit educatiu

 

Aquest programa promou l’aliança d’un centre educatiu amb una institució d’excel·lència en un camp del coneixement específic. Aquesta aliança permet al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa.

 

Les institucions que hi participen són institucions de referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, etc.) que tenen un compromís educatiu amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.

 

 

3 de novembre de 2021

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia