Empresa i Treball

Jordi Salinas

Empresa i Treball celebra el Dia Internacional de la Dona Emprenedora amb l'acte 'Emprendre en femení'

query_builder   18 novembre 2021 19:56

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball celebra el Dia Internacional de la Dona Emprenedora amb l'acte 'Emprendre en femení'

  • Els projectes emprenedors liderats per dones es consoliden i perviuen més que els impulsats per homes

  • El conseller Torrent ha explicat que amb aquest acte “volem fer visibles els exemples d’èxit de dones emprenedores per poder oferir referents femenins que inspirin nous projectes”
Jordi Salinas

El Departament d’Empresa i Treball ha organitzat aquesta tarda ‘Emprendre en femení’, una xerrada amb motiu del Dia Internacional de la Dona Emprenedora. L’acte, presidit pel conseller Roger Torrent i Ramió, ha comptat amb la participació de tres dones emprenedores, Patricia Aymà, enginyera,  Míriam Ponsa, dissenyadora de moda i Ester Luesma, artesana del vidre.

El conseller Torrent ha remarcat en la seva intervenció que “cal lluitar contra la cultura masclista que impregna la societat”. Ha destacat que un dels factors que incideix en la desigualtat de gènere en l’emprenedoria és la manca de referents femenins, i això fa especialment important “actes com el d’avui, amb els que volem fer visibles exemples d’èxit de dones emprenedores, per poder oferir referents femenins que inspirin nous projectes”. El titular d’Empresa i Treball ha assegurat que “el teixit empresarial català necessita l’energia de les dones, no ens podem permetre perdre una part essencial del talent del nostre país” i ha afegit que una major presència de dones al capdavant de les empreses és essencial “per impulsar les transformacions que el Govern s’ha proposat dur a terme”.

Les tres dones emprenedores han explicat què les va portar a emprendre, com hi ha influït el fet de ser dona i la seva experiència personal. L’enginyera Patricia Aymà ha explicat que “emprendre té un risc elevat i has d’estar en una posició adequada”. En aquest sentit ha afegit que “emprendre val molt la pena tot i les dificultats”.

La dissenyadora de moda, Míriam Ponsa, ha dit que en ser una empresa creativa, la part de gestió empresarial és el que l’ha generat més dificultats, però ha afegit que “et trobes amb molts i petits problemes però al mateix temps és una oportunitat per aprendre”. L’artesana Ester Luesma ha coincidit amb Ponsa que “la gestió empresarial i de recursos humans és la part que més m’ha costat com a emprenedora”. Totes tres han coincidit en les avantatges de ser emprenedora per conciliar la vida personal i professional.

La bretxa entre dones i homes emprenedors es redueix

Segons dades de l’Informe GEM (Global Entrepreneurship Monitor) 2020 – 2021 el percentatge de dones emprenedores continua sent inferior al dels homes però la diferència entre ells es va reduint. En aquest sentit, pel que fa als emprenedors nous, el 47% són dones enfront del 53% d’homes, i en el cas dels emprenedors consolidats (més de 3 anys i mig en funcionament), el 49% són dones enfront del 51% d’homes.

L’informe GEM conclou que les emprenedores consideren que emprendre és una bona opció professional i que genera un bon estatus social i econòmic.

D’altra banda, segons el mapa d’emprenedoria elaborat per Spain Startup-South Summit, els projectes liderats per dones fracassen un 28% menys que els que ho estan per homes.

El Govern aposta per l’emprenedoria femenina

La resolució 693/XII del Parlament de Catalunya va instar al Govern a constituir un grup de treball, en el marc de la Xarxa Emprèn, per donar suport a la creació d’empreses creades per dones amb l’objectiu principal de garantir-ne la consolidació i el creixement empresarial.

Des del propi Departament d’Empresa i Treball, a través de la Direcció General d’Innovació i Emprenedoria, es lidera i s’impulsa el Grup de Treball de Dona i Empresa. D’aquest grup han nascut iniciatives concretes com és el cas del Portal Dona Emprèn, que agrupa tots els recursos existents per al talent femení.

 

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

3  

Imatges

Foto de grup de l'acte 'Emprendre en femení'  (Jordi Salinas)

Foto de grup de l'acte 'Emprendre en femení' (Jordi Salinas) 720

Foto del conseller Torrent durant la seva intervenció (Jordi Salinas)

Foto del conseller Torrent durant la seva intervenció (Jordi Salinas) 1799

Foto del debat entre les tres dones emprenedores (Jordi Salinas)

Foto del debat entre les tres dones emprenedores (Jordi Salinas) 699

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia