ONA Therapeutics rep el premi Bioèxit pel seu creixement com a spin-off

comunicacio@cataloniabioht.org,


CataloniaBio & HealthTech ha lliurat el premi Bioèxit 2021 a ONA Therapeutics per la seva capacitat de captació d’inversió, creixement com a spin-off i projecció internacional. L’acte ha tingut lloc durant l’UnConference, la jornada anual de debat sobre el futur de les solucions per a la salut que promou CataloniaBio & HealthTech.

ONA Therapeutics S.L. és una empresa biotecnològica especialitzada en el descobriment i desenvolupament de noves teràpies biològiques dirigides a les cèl·lules iniciadores de metàstasi i el metabolisme lipídic. Fundada l’any 2019 per Valerie Vanhooren i Salvador Aznar-Benitah com a spin-off de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i l’Institut de Recerca en Biomedicina de Barcelona (IRB Barcelona). Un any després, el 2020, ONA va tancar una ronda de finançament sèrie A de 30 milions  d’euros, fet que la convertia en la ronda de finançament més gran aconseguida per una empresa en etapa preclínica a Espanya, i una de les més grans de l’any 2020 a Europa. Aquest finançament permetrà a ONA completar el  desenvolupament preclínic i iniciar els primers estudis clínics en pacients amb càncer avançat amb el seu principal candidat. El premi Bioèxit se suma a altres reconeixements recents com la designació per part de Fierce Biotech com una de les empreses de biotecnologia més prometedores del 2020 i el trobar-se entre les vuit finalistes del premi Nature Spinoff 2021.

Valerie  Vanhooren, cofundadora i CEO d’ONA Therapeutics ha valorat el Premi Bioèxit de CataloniaBio & HealthTech: “no sabeu l’energia que ens dona rebre aquest reconeixement”. Ha destacat la internacionalització del sector biotecnològic català i ha reclamat que “al sector hem de deixar de ser modestos. Fa cinc anys, quan vaig arribar a Barcelona, a Catalunya, hi  vaig trobar ciència excel·lent, capital d’inversors especialitzats, professionals  excepcionals i una comunitat biotecnològica forta”.

En la seva intervenció, la Directora General de CataloniaBio & HealthTech, Judit Anido, ha remarcat que “l’evolució del sector ens proporciona cada any més casos d’èxit que visibilitzen la maduresa del mateix i ens resulta més difícil escollir el premiat, però això és molt bona notícia”. D’ONA Therapeutics n’ha volgut destacar el lideratge de la seva CEO, “en la setmana que hem celebrat el dia de la dona emprenedora, el cas de la Valerie és un exemple de talent a seguir”. Ha lliurat el premi el Secretari General d’Economia i Hisenda, Jordi Cabrafiga.

Fins avui el Premi Bioèxit s'ha atorgat a Oryzon (2015), Minoryx Therapeutics i Palobiofarma (2016), STAT-Dx i Mosaic Biomedicals (2017), Anaconda Biomed i Mind the Byte (2018), Ysios Capital i Antonio Parente (2019), Kymos (2020).

L’UnConference 2021 ha comptat amb la col·laboració de Bstartup i el suport d’ACCIÓ.


Encara no et soci de CataloniaBio & HealthTech? 

Posa't en contacte amb nosaltres i t'explicarem què fem per les start-ups, empreses i agents del coneixement de l'ecosistema de la salut i les ciències de la vida a Catalunya.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies