Nota de premsa

CaixaBank i Microsoft reconeixen les millors alumnes de graus STEM amb els Premis WONNOW

Iniciativa per reconèixer el talent femení en els estudis de ciència i tecnologia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Guanyadores de la 4ª edició dels Premis WONNOW amb Mariona Vicens, directora d’Innovació i Transformació Digital de CaixaBank; Alberto Granados, president de Microsoft a Espanya; Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Rebeca Marciel, directora de Grans Empreses de Microsoft Espanya.

• Julia Guerrero, graduada en Enginyeria Informàtica i màster en Ciències de la Computació, amb especialitat en intel·ligència artificial, guanya el premi al millor expedient acadèmic, dotat amb 10.000 euros i l'accés a un programa de ‘mentoring’ de Microsoft.

• Altres deu estudiants destacades de tota Espanya obtenen una beca remunerada per treballar durant sis mesos en CaixaBank i participar en el desenvolupament de projectes d'innovació per als serveis financers, a més de beneficiar-se d'un programa de ‘mentoring’ de Microsoft.

• A l'acte de lliurament dels premis, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha subratllat el compromís de l'entitat amb la iniciativa: “L'objectiu és fomentar la diversitat en un àmbit amb poca presència femenina i grans oportunitats laborals, presents i futures”.

• Alberto Granados, president de Microsoft a Espanya, ha manifestat: “Cal reduir la bretxa de gènere en la ciència i la tecnologia des del convenciment que la diversitat afavoreix la innovació i el creixement”.


CaixaBank i Microsoft han guardonat les millors estudiants de graus universitaris científics i tècnics d'Espanya amb els Premis WONNOW. Per quart any consecutiu, totes dues entitats reconeixen el talent STEM amb aquests guardons, que inclouen un premi en metàl·lic de 10.000 euros a l'alumna amb millor expedient acadèmic i 10 beques remunerades per treballar durant sis mesos a CaixaBank, així com l'accés a un programa de mentoring de Microsoft.

Amb aquesta iniciativa, CaixaBank i Microsoft pretenen impulsar la diversitat i la presència de dones en l'àmbit de la tecnologia i les ciències des de l'inici de la seva carrera professional i animar a altres joves a cursar estudis STEM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques).

 

Una participació que creix cada any

En aquesta edició, han participat un total de 723 estudiants de 65 universitats de tota Espanya, la qual cosa representa un increment del 108% respecte a l'any anterior. En total, en les quatre edicions celebrades fins al moment, s'han presentat més de 1.700 alumnes, la qual cosa demostra que els Premis WONNOW s'han convertit en un guardó consolidat i de referència en l'àmbit universitari.

A l'acte de lliurament, han intervingut Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank; Alberto Granados, president de Microsoft a Espanya; Mariona Vicens, directora d'Innovació i Transformació Digital de CaixaBank; Anna Quirós, directora de Cultura, Selecció, Desenvolupament i Relacions Laborals de CaixaBank, i Rebeca Marciel, directora de Grans Empreses de Microsoft España.

Gonzalo Gortázar ha reconegut el treball i esforç de les participants i ha posat en valor el seu compromís i dedicació. Gortázar ha destacat: “Amb els Premis WONNOW fomentem la diversitat en un àmbit amb poca presència femenina i grans oportunitats actuals i futures”. A més, ha subratllat: “Amb aquests guardons, volem continuar contribuint al desenvolupament de les persones i del conjunt de la societat, impulsant la diversitat en la indústria tecnològica”. Gortázar ha animat a les joves a apostar per aquestes professions i a demostrar que les dones són grans científiques, matemàtiques o enginyeres.

Per la seva part, Alberto Granados ha afirmat: “La digitalització està promovent la creació d'ocupació especialitzada no només en la indústria tecnològica, sinó en tots els sectors, per la qual cosa existeix una demanda urgent de formar talent qualificat i les dones no poden quedar-se enrere”. El president de Microsoft a Espanya aposta per reduir la bretxa de gènere en la ciència i la tecnologia des del convenciment que la diversitat afavoreix la innovació i el creixement. 

Sector amb enormes oportunitats laborals

Els Premis WONNOW aborden dues qüestions claus per a CaixaBank i Microsoft: la diversitat i l'aposta per la tecnologia. A més, són un clar reflex dels valors que totes dues entitats comparteixen, entre els quals es troben el compromís social, el treball per la igualtat i el reconeixement de l'excel·lència.

Per escollir les guanyadores s'ha valorat el seu expedient acadèmic i la seva trajectòria personal, educativa, professional i social. La guanyadora del premi en metàl·lic és:

  • Julia Guerrero (Saragossa). Graduada en Enginyeria Informàtica per la Universitat de Saragossa i màster en Ciències de la Computació amb especialització en Intel·ligència Artificial per la Universitat Albert-Ludwigs de Friburg (Alemanya), ha obtingut el premi al millor expedient acadèmic, dotat amb 10.000 euros. A més, tindrà accés a un programa de mentoring impartit per Microsoft.

Les altres 10 estudiants premiades tenen accés a una beca remunerada per treballar durant sis mesos a CaixaBank i participar en el desenvolupament de projectes d'innovació vinculats als serveis financers. També es beneficiaran d'un programa de mentoring impartit per Microsoft. Les guanyadores són:

  • Nerea Solabarrieta (Sant Sebastià), graduada en Informàtica i ADE per la Universitat de Deusto.
  • María Pifarré (Lleida), graduada en Física per la Universitat de Barcelona (UAB) i estudiant d'un màster en Matemàtiques per als Estudis Financers a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
  • Ingrid Pérez (Barcelona), estudiant del grau en Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades i del grau en Enginyeria Informàtica a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).
  • Raquel Enrique (Cadis), que ha estudiat un doble grau en Enginyeria Informàtica i Matemàtiques a la Universitat de Granada.
  • Leonor Alcalá (Terol), graduada en Ciències Ambientals a la Universitat de Saragossa.
  • María Jesús Hernández (Las Palmas de Gran Canaria), graduada en Matemàtiques per la Universitat de la Llacuna i màster en Anàlisi avançada de Dades multivariants i Big Data a la Universitat de Salamanca.
  • Marina Boyero (Madrid), estudiant del doble grau en Enginyeria Informàtica i ADE a la Universitat Carles III de Madrid.
  • Paula Pérez (Madrid), estudiant del doble grau en Enginyeria Informàtica i ADE a la Universitat Politècnica de Madrid.
  • Amparo García (Zamora), graduada en Matemàtiques per la Universitat de Salamanca i màster en Matemàtiques Aplicades i Informàtica per la Universitat Lobachevsky (Rússia).
  • Sandra García (Salamanca), estudiant del grau en Enginyeria Informàtica a la Universitat de Salamanca.

Sobre CaixaBank

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són part de la cultura corporativa de CaixaBank. L'entitat compta amb un 41,4% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector. L'entitat compta amb un programa específic d'actuació per fomentar la diversitat funcional, generacional i de gènere: el programa Wengage, amb el qual impulsar la igualtat d'oportunitats entre tots dos gèneres i reforçar el rol de les dones a l'empresa i a la societat.

A més, CaixaBank va signar, al gener del 2020, un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.

Sobre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) impulsa la transformació digital per a l'era del núvol intel·ligent i el Intelligent Edge. La seva missió és ajudar a cada persona i a cada organització en el planeta a fer més en el seu dia a dia.

 

NOTÍCIES RELACIONADES