FreeOx Biotech obté la llicència de la nova molècula neuroprotectora Ox-02

comunicacio@cataloniabioht.org,


FreeOx Biotech ha tancat un acord de llicència en exclusiva per al desenvolupament i l’explotació de la patent del producte de la molècula Ox-02 amb l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques  Agustí Pi i Sunyer (IDIBAPS) i el Consejo  Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), titulars de la patent.

Ox-02 és una molècula innovadora amb propietats neuroprotectores molt beneficioses per al tractament  de l’ictus isquèmic procedent de la investigació duta a terme durant anys a la Unitat Funcional de Patologia Vascular Cerebral de l’Hospital Clínic de Barcelona, dirigida pel Dr. Ángel Chamorro, i dels estudis de formulació realitzats per CIC biomaGUNE.

En estudis preclínics recents amb models animals realitzats per la Dra. Anna Planas al CSIC, Ox-02 ha mostrat una eficàcia superior en algunes variables a la seva antecessora Ox-01 (en Fase IIb). La base de les dues molècules és l’àcid úric, però Ox-02 està integrada en una càpsula de liposomes que potencia el seu efecte. Ox-01 ha mostrat en determinats grups de pacients amb ictus fins un 20% de benefici absolut en comparació amb placebo de quedar lliure de seqüeles permanents  després de la malaltia, i s’espera que Ox-02 superi aquest benefici.

L’objectiu de FreeOx Biotech és que Ox-02 arribi al  mercat el 2027 amb un nou paradigma de neuroprotecció i tractament de l'ictus a través d'una associació amb la indústria farmacèutica.


Foto: Carlos Lurigados i Ángel Chamorro

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies