Actualitat

Un projecte de la UB per investigar l’impacte de la polpa de gavarrera sobre els individus obesos aconsegueix 22.000 euros gràcies al mecenatge

El grup de recerca Nutritional Cell Signaling (NCS) del Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona ha recaptat 22.050 euros gràcies a una campanya de micromecenatge a través de la plataforma PRECIPITA. Amb aquests diners estudiaran l’impacte metabòlic de la polpa de gavarrera (Rosa canina) sobre individus obesos i resistents a la insulina.

Algunes empreses ja s’han interessat per aquesta recerca. Nutraresearch és una empresa líder en la prestació de serveis de recerca i desenvolupament i transferència tecnològica de productes per al sector de complements alimentaris i farmacèutic a tercers, i ha donat suport a la campanya de mecenatge.

La gavarrera, un arbust amb propietats medicinals

La gavarrera és un arbust espinós perenne de la família de les rosàcies amb un fruit vermellós en forma d’ullal que s’ha utilitzat com a remei popular des de fa molt de temps gràcies a les seves propietats medicinals. És un arbust molt comú a tota la península Ibèrica, propi de zones muntanyoses dels Pirineus, i està a més àmpliament distribuït per tot Europa, l’oest i el centre d’Àsia, el nord d’Àfrica, les illes Açores i les illes Canàries. El fruit de la gavarrera presenta un alt contingut en vitamina C i compostos bioactius (polifenols i carotenoides), i s’ha identificat com un potent antioxidant. Més recentment diversos estudis han suggerit el seu efecte antiobesogènic.

El projecte pretén, a més de prevenir i tractar l’obesitat, contribuir a l’estratègia de sostenibilitat alimentària de la Unió Europea que cerca protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de vida dels pagesos pel fet de treballar amb fruites i verdures produïdes en proximitat. Així, pot ser que a més llarg termini aquest tipus d’estudi sigui extrapolable a altres fruites autòctones, com podrien ser les maduixes, els maduixots, els gerds o els nabius.

Comparteix aquest post:

Utilitzem cookies de tercers amb finalitats tècniques i analítiques. Si continua navegant vol dir que accepta la nostra política de cookies. Més informació,plugin cookies política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies