President

El cap de l'Executiu, durant la seva intervenció. (Fotografia: Rubén Moreno)

El president Aragonès constata el potencial i capacitat de lideratge de Catalunya en l'àmbit de la investigació científica

query_builder   13 juny 2022 15:00

event_note Nota de premsa

El president Aragonès constata el potencial i capacitat de lideratge de Catalunya en l'àmbit de la investigació científica

  • El cap de l’Executiu ha intervingut en la cloenda de l’acte “El compromís d’AstraZeneca per promoure el talent científic”, que s’ha celebrat aquest migdia al Museu Marítim de Barcelona
  • Ha posat en valor que la recerca és una aposta estratègica del país “per l’alt valor afegit que comporta, els llocs de treball de qualitat que genera i les oportunitats que crea per al conjunt de la ciutadania”

 

El cap de l'Executiu, durant la seva intervenció. (Fotografia: Rubén Moreno)
El cap de l'Executiu, durant la seva intervenció. (Fotografia: Rubén Moreno)
{"name":"2022/10/19/13/23/31b4effd-86be-4534-8356-ea12a6d4aa4e.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":856483}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha intervingut aquest migdia en la cloenda de la jornada “El compromís d’AstraZeneca per promoure el talent científic”, en la qual ha constatat el potencial i capacitat de lideratge que té Catalunya en l’àmbit de la investigació científica, així com també ha posat en valor que la recerca és una aposta estratègica del país “per l’alt valor afegit que comporta, els llocs de treball de qualitat que genera i les oportunitats que crea per al conjunt de la ciutadania”.

En l’acte celebrat aquest migdia al Museu Marítim de Barcelona, Aragonès ha subratllat que “tenim una xarxa d’universitats i centres de recerca capdavanters a Europa i al món” i ha posat en valor que el Govern continua impulsant el conjunt del sistema de recerca perquè sigui conegut arreu, “per la seva qualitat, per la seva solidesa i pel seu potencial”.

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu també ha volgut fer un agraïment a AstraZeneca per comptar amb Barcelona i Catalunya per posar en marxa el Josep Baselga Innovative Disruption Program, que impulsa l’aposta conjunta entre la companyia i el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia. Aragonès s’ha mostrat convençut que aconseguirà “importants avenços” en l’àmbit de la investigació preclínica en oncologia i de que es tracta d’un dels millors homenatges que es poden fer al Dr. Baselga. “Segur que el Hub global per a la investigació de malalties minoritàries aportarà un salt qualitatiu en aquest àmbit”, ha afirmat.

El president també ha incidit en què és “sumant sinèrgies, talent, professionalitat i recursos quan s’aconsegueixen els millors resultats”, per això, ha ofert el suport del Govern per “avançar plegats” en la recerca del benestar de la ciutadania. 

A l’acte també hi ha participat el CEO d’AstraZeneca Global, Pascal Soriot; amb la vicepresidenta executiva d’I+D d’Oncologia d’AstraZeneca, Susan Galbraith, i amb el president d’AstraZeneca Espanya, Rick Suárez.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 856483

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia