Vés al contingut

L'IRB Barcelona codirigeix un equip internacional de Cancer Grand Challenges per investigar etapes molt primerenques del desenvolupament del càncer

Images

Participants

Contact

Imatge
Press & Communications Section Head
Tel.+34 93 40 37255
  • L'Associació Espanyola Contra el Càncer inverteix 2,5 milions d'euros i s'uneix a Cancer Research UK i a l'Institut Nacional del Càncer d'EUA per a impulsar el progrés en alguns dels reptes més difícils en la investigació del càncer.

  • El projecte rebrà un finançament de 25 milions de dòlars per afrontar el repte "Fenotips Normals", que busca desbloquejar nova informació sobre les primeres etapes del desenvolupament tumoral i identificar noves formes de prevenir el càncer.

  • L'equip de PROMINENT està dirigit per la Dra. Núria López-Bigas de l'IRB Barcelona, el Dr. Allan Balmain de la Universitat de California, San Francisco i el Dr. Paul Brennan de l'Agència Internacional per a la Investigació del Càncer.

Un equip d'investigadors de primer nivell codirigit per la Dra. Núria Lopez-Bigas a l'IRB Barcelona ha estat seleccionat per a desenvolupar un projecte Cancer Grand Challenges de 25 milions de dòlars per a investigar les primeres etapes del desenvolupament del càncer. Cofundat per Cancer Research UK i el National Cancer Institute (NCI), Cancer Grand Challenges és una plataforma de finançament que fa costat a una comunitat d'equips científics internacionals perquè, junts, afrontin noves maneres d'afrontar alguns dels desafiaments més complexos en la recerca del càncer.


L'equip PROMINENT de Cancer Grand Challenges, codirigit pel Dr. Allan Balmain (Universitat de Califòrnia, San Francisco) i el Dr. Paul Brennan (International Agency for Research on Cancer (IARC)) treballarà per a donar resposta a qüestions sobre les primeres etapes del desenvolupament del tumor, com què és el que manté saludables a les cèl·lules sanes i què és el que fa que una cèl·lula es torni cancerosa? És probable que les respostes siguin més complexes de l'esperat, i l'equip es basarà en troballes recents que suggereixen que les cèl·lules poden mostrar-se aparentment "normals" malgrat comptar amb mutacions que causen càncer en el seu ADN. Amb aquesta informació, l'equip construirà un "full de ruta" del desenvolupament primerenc del càncer amb l'esperança de trobar noves i informades maneres de frenar l'aparició del càncer.


"Ha estat emocionant pensar en com combinarem la nostra experiència complementària per a abordar aquesta gran pregunta: amb Cancer Grand Challenges, hem tingut l'oportunitat de construir un gran equip", afirma la Dra. Lopez-Bigas, investigadora ICREA, cap del laboratori de Genòmica Biomèdica de l'IRB Barcelona i codirectora de l'equip. "Estic emocionada que puguem treballar junts en això".
Formen part de l'equip PROMINENT científics amb experiència en epidemiologia, genètica, imatges i altres camps, en cinc institucions a Espanya, França i els EUA L'equip, cofinançat per Cancer Research UK, l'Institut Nacional del Càncer dels EUA i l'Associació Espanyola Contra el Càncer, té com a objectiu trobar noves maneres de prevenir el desenvolupament del càncer, la qual cosa podria reduir dràsticament la problemàtica d'aquesta malaltia a tot el món. Aquest és un dels quatre nous equips anunciats ahir com a part de Cancer Grand Challenges, la qual cosa representa una inversió total de 90 milions d'euros en diversos equips internacionals per a enfrontar alguns dels desafiaments més difícils en la recerca del càncer.

"El càncer és un problema global que ha d'abordar-se amb una col·laboració global. Aquesta inversió en la ciència de l'equip fomenta el pensament divers per a abordar problemes que han obstaculitzat durant molt de temps el progrés de la recerca", va dir el Dr. David Scott, Director de Cancer Grand Challenges, Cancer Research UK. "Cancer Grand Challenges brinda als equips multidisciplinaris el temps, l'espai i el finançament necessari per a fomentar la innovació i un enfocament transformador. PROMINENT és un dels quatre equips acabats de finançar que s'uneixen a una comunitat científica que aborda les necessitats clíniques no satisfetes en la recerca del càncer".

 

Més informació sobre Cancer Grand Challenges:
Cancer Grand Challenges fa costat a una comunitat internacional d'equips de primer nivell, amb un finançament de 24 milions d'euros per a formar un equip, pensar de manera diferent i afrontar els desafiaments més difícils en la recerca del càncer.
Aquests són els obstacles que continuen impedint el progrés i que cap científic, institució o país per si sol podrà resoldre'ls. Els equips de Cancer Grand Challenges estan capacitats per a superar els límits tradicionals de la geografia i la disciplina.
Fundat pels dos majors finançadors de la recerca del càncer en el món, a saber, Cancer Research UK i l'Institut Nacional del Càncer dels EUA, part dels Instituts Nacionals de Salut d'EUA, Cancer Grand Challenges té com a objectiu aconseguir el progrés contra el càncer que necessitem amb urgència.
Cancer Grand Challenges actualment fa costat a més de 700 investigadors i defensors en 10 països, en els quals 11 equips reben suport per a enfrontar 10 dels desafiaments més difícils en la recerca del càncer.


Més informació sobre l'equip PROMINENT:

L'equip PROMINENT de Cancer Grand Challenges està assumint el repte de "Fenotips Normals" de la iniciativa. Està dirigit pel professor Allan Balmain (Universitat de Califòrnia, San Francisco), el Dr. Paul Brennan (Agència Internacional per a la Recerca del Càncer de l'OMS, França) i la Dra. Nuria López-Bigas (Institut de Recerca Biomèdica, Espanya), juntament amb sis co-investigadors i dos defensors de pacients, i involucra a cinc institucions als EUA, Espanya i França: la Universitat de Duke; Institut de Recerca en Biomedicina; Agència Internacional per a la Recerca sobre el Càncer; Medicina de Stanford; i la Universitat de Califòrnia, San Francisco. L'equip de Cancer Grand Challenges PROMINENT és finançat per Cancer Research UK, l'Institut Nacional del Càncer, i l'Associació Espanyola Contra el Càncer, Espanya.


L'equip PROMINENT és un dels quatre nous equips anunciats el 16 de juny de 2022.


Veure l'anunci en la web de Cancer Grand Challenges.

 

IRB Barcelona

L’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) treballa per aconseguir una vida lliure de malalties. Desenvolupa una recerca multidisciplinària d’excel·lència per curar el càncer i altres malalties vinculades a l'envelliment. Treballa establint col·laboracions amb la indústria farmacèutica i els principals hospitals per fer arribar els resultats de la recerca a la societat a través de la transferència de tecnologia, i du a terme diferents iniciatives de divulgació científica per mantenir un diàleg obert amb la ciutadania. L’IRB Barcelona és un centre internacional que acull al voltant de 400 investigadors de més de 30 nacionalitats. Reconegut com a Centre d'Excel·lència Severo Ochoa des de 2011, és un centre CERCA i membre del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST).