L’Ajuntament de Barcelona impulsa la Càtedra de Regeneració Urbana-UPC : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona impulsa la Càtedra de Regeneració Urbana-UPC

20/06/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Institut Municipal d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona (IMU) farà una aportació de 30.000 euros anuals per fomentar activitats relacionades amb la formació, la recerca, la transferència de coneixement i la divulgació científica en l’àmbit de la regeneració urbana

La Càtedra, que es presenta avui, inclourà beques de cooperació educativa i del Programa de Doctorat Industrial, activitats de divulgació sobre recerques realitzades, o conferències i exposicions sobre Treballs de fi de Màster duts a terme per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona

L’Institut Municipal d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona (IMU) impulsa la Càtedra Regeneració Urbana-UPC amb la voluntat d’establir una col·laboració estratègica i transversal amb la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC). La finalitat és desenvolupar objectius d’investigació, difusió, valoració i transferència de coneixement a l’Àrea de Coneixement d’Arquitectura de la UPC.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU), té entre els seus objectius desenvolupar i gestionar integralment els àmbits de regeneració urbana que es programin o delimitin a la ciutat i participar en programes de foment de la rehabilitació. L’IMU té un gran interès a promocionar el coneixement respecte aquest tipus d’intervencions, en tant que és l’institut a qui li correspon desenvolupar i gestionar íntegrament els projectes de regeneració urbana. La UPC, per la seva banda,  té una àmplia experiència en la recerca i la docència relacionades amb l’urbanisme, l’ordenació del territori, el projecte arquitectònic i la rehabilitació edificatòria.

És en aquest marc que ambdues entitats han subscrit el conveni de col·laboració per la creació de la Càtedra de Regeneració Urbana que avui s’ha presentat. Les activitats de la Càtedra s’orienten a la formació, la recerca, la transferència de coneixement i la divulgació científica en l’àmbit de la regeneració urbana. Es proposen dur a terme les següents:

 

Activitats de formació i detecció de talent:

 

Activitats de recerca, transferència de tecnologia i suport a la innovació:

 

Activitats de divulgació i difusió del coneixement:

 

L’aportació de l’IMU a la Càtedra serà de 30.000 euros anuals.

 





Paraules clau

regeneració urbana/ Universitat/ UPC/