La Generalitat i la UPC signen el contracte d’adjudicació per a la gestió del Centre de Formació Professional de l’Automoció

El rector Daniel Crespo i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, signant el contracte
+
Descarregar

El rector Daniel Crespo i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, han signat el contracte d’adjudicació per a la gestió del Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA)

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el rector de la UPC, Daniel Crespo, han signat, el 6 de juliol, el contracte d’adjudicació per a la gestió del Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA), que esdevindrà un Campus de gran abast amb formació professional inicial, ocupacional i continuada al voltant del sector de l’automoció i la mobilitat més avançada.

06/07/2022

El Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) de Martorell impulsarà la formació professional i la recerca, la innovació tecnològica i l’emprenedoria. També la mobilitat internacional de l’estudiantat i  del professorat seran trets diferencials de la formació que s’impartirà al nou campus. Un projecte de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) per als propers 15 anys que, el 6 de juliol, han rubricat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el rector de la UPC, Daniel Crespo.

Al CFPA s’hi desenvoluparan projectes vinculats amb el vehicle elèctric, el vehicle connectat, el vehicle autònom, la realitat virtual o augmentada, la impressió 3D i el Big Data, destacant els itineraris formatius relacionats amb les noves formes de mobilitat, la reducció d’emissions i les energies renovables, aspectes sobre els quals la UPC és una universitat referent.

En aquest sentit, el conseller Torrent ha remarcat que “la transició del sector vers la mobilitat verda només serà possible si va acompanyada de l'adequació de les habilitats de les treballadores i els treballadors a la nova realitat productiva”. I ha afegit que “aquest centre és una peça clau per aconseguir-ho. Ens permetrà ser més competitius en talent humà i obrirà la porta a noves oportunitats laborals en un àmbit amb grans perspectives professionals i estratègic per al futur del nostre país”.

Per la seva banda, el rector de la UPC, Daniel Crespo, ha afirmat que “la signatura d’avui és el punt d’arrancada del Campus. Un entorn de formació avançada que connecta la formació professional, la continuada i l’ocupacional amb la Universitat”. El rector Crespo ha explicat que “estem creant a Martorell un ecosistema formatiu pioner al nostre país, especialment dissenyat per a un sector clau de la indústria, per a la qual la UPC és un clar referent”.

La proposta de la UPC s’ajusta als requisits de la licitació de convertir el CFPA de Martorell en un campus capdavanter en l’àmbit de la formació professional de l’automoció i les noves formes de mobilitat. En aquest sentit, la gestió de la UPC integrarà i reforçarà el paper del CFPA en l’ecosistema de centres que lideren la transformació de la mobilitat i l’automoció.