Sens Solutions aconsegueix arribar a la final del programa d'acceleració europeu Digicirc

Sens Solutions aconsegueix arribar a la final del programa d'acceleració europeu Digicirc

Sens Solutions, empresa ubicada al Parc de Recerca UAB, ha passat a la tercera i última fase de Digicirc, una important acceleradora d'empreses a nivell europeu de l'àmbit de l'economia circular. Han aconseguit ser finalistes i guanyar 100.000 euros amb el producte Agro-S3DP, un sistema d'anàlisi d'aire que prevé brots bacterians en espais on s'emmagatzemen aliments.

13/07/2022

Sens Solutions, que es va crear el 2016 al programa de Generació d’Idees del Parc de Recerca UAB, ha aconseguit arribar a la tercera i darrera fase del programa d'acceleració europeu Digicirc, que selecciona iniciatives innovadores de l'àmbit de l'economia circular.

El fet que Sens Solutions hagi sigut un dels cinc projectes finalistes del Digicirc Accelerator implica que comptaran amb una dotació econòmica de 100.000 euros, que els permetrà incorporar el seu dispositiu a una instal·lació alimentària i entrenar l'algoritme per obtenir resultats immediats de forma remota.

El producte amb el qual han passat a la final és l'Agro-S3DP, desenvolupat en col·laboració amb l’empresa Anàlisi-DSC (Dynamic & Segurity Computations). Es tracta d'un sistema d'anàlisi d'aire que prevé possibles brots bacterians i que és capaç d'identificar Listeria, E.coli i Samonela en espais on s'emmagatzemen aliments.

Aquest sistema innovador optimitza les produccions alimentàries perquè és capaç d’anticipar-se a infeccions, que implicarien la posterior pèrdua de productes, i de prevenir possibles brots bacterians.