ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dilluns, 24 d'octubre del 2022

De 09.30 h a 13.45 h

Inscripcions fins al 20 d'octubre
Gratuït

Ets conscient de la importància d'integrar la propietat intel·lectual i industrial en els teus projectes d'innovació i en la gestió empresarial?

En aquesta sessió descobriràs perquè és imprescindible protegir i posar en valor els actius intangibles de l’empresa per garantir la seva competitivitat i l'aprofitament dels recursos invertits.

Hauràs de portar el teu ordinador portàtil per posar en pràctica els continguts de la sessió.

Aprendràs com fer cerques de l'estat de l’art de la tècnica i com fer vigilància tecnològica. També posaràs en pràctica la cerca de patents i marques, element imprescindible abans d’encetar un projecte d’innovació. 

Coneixeràs el nou servei d'assessorament en propietat intel·lectual i industrial que t'acompanyarà en el procés de protecció i registre de les iniciatives innovadores: nous dissenys industrials, patents, models d'utilitat, marques o noms comercials.

El servei d'assessorament en propietat intel·lectual i industrial disposa de diverses iniciatives per facilitar i acompanyar a les empreses i entitats en la seva estratègia de protecció de la innovació.

  • Test d'autodiagnosi: per conèixer l'estat actual de protecció de la teva innovació i disposar de les pautes per fer els primers passos.
  • Orientació i assessorament inicial sobre la modalitat més adequada de protecció de la teva innovació amb suport en la tramitació del registre, el manteniment de drets i el procés de sol·licitud.
  • Diagnòstic estratègic de la gestió de la propietat industrial i intel·lectual amb un informe detallat sobre la gestió dels teus actius intangibles i una proposta d'actuacions de futur.
  • Tallers de sensibilització i de capacitació sobre la propietat industrial i intel·lectual per millorar-ne el coneixement i la gestió.
Innovació, tecnologia i R+D
Tots els sectors

Entendre i començar a dominar els diversos tipus d'actius empresarials intangibles que existeixen i el procés de protecció i registre de les iniciatives innovadores: nous dissenys industrials, patents, models d'utilitat, marques o noms comercials.

Una pime o startup que innoves de forma regular i incorpores tecnologia pròpia a les teves innovacions.

09.30 h

Benvinguda

09.35 h

El sistema de propietat industrial

10.00 h

Les marques i els dissenys industrials. Tipus i cerca

10.45 h

Pausa-cafè

11.00 h

Les patents i els models. Conceptes i cerca

12.30 h

Estratègia i vigilància tecnològica

13.15 h

Servei de Propietat industrial i intel·lectual d’ACCIÓ

13.30 h

Debat i cloenda

Els participants hauran de portar el seu ordinador portàtil. Les places són limitades i es podrà declinar una inscripció quan aquestes s'exhaureixin.

Organitza

Més informació


Passeig de Gràcia, 129
Sala InterACCIÓ
08008 Barcelona