21/10/2022

Un congrés científic reuneix a Reus els millors investigadors sobre salut i fruita seca

El catedràtic de la URV Jordi Salas-Salvadó dona el tret de sortida al NUTS 2022, en el qual es discuteixen les tendències en la investigació nutricional

Investigadors participants del NUTS 2022.

La seu de l’International Nut and Dried Fruit Council Foundation (INC) va acollir ahir a Reus la sessió inaugural del NUTS 2022, presidit per l’investigador ICREA Acadèmia Jordi Salas-Salvadó, director de la Unitat de Nutrició Humana de la URV-IISPV i investigador del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa d’Obesitat i Nutrició (CIBEROBN). Aquest congrés, que reuneix especialistes en l’àmbit de la investigació nutricional d’arreu del món, té com a objectius compartir les evidències actuals relacionades amb els beneficis del consum de fruita seca i definir mancances, necessitats i oportunitats en la recerca en aquest camp.

El professor de la URV remarca la importància de la recerca en nutrició i com la impulsen aquest tipus d’esdeveniments: “La finalitat última de la investigació és canviar la societat, i una reunió com aquesta l’esperona”. És per això que, per Salas-Salvadó, es tracta d’un esdeveniment molt esperat. I és que després de molts anys d’investigació nutricional, no ha deixat de veure la fruita seca com un aliment de quilòmetre zero, propi de la identitat del territori: “Poder reunir persones de diferents països no és fàcil, és una gran possibilitat de donar a conèixer el territori i la URV mitjançant aquesta conferència i d’altres que vindran en el futur”.

D’esquerra a dreta: Jordi Salas-Salvadó i Josep Pallarès, Rector de la URV.

Els temes clau que es tractaran a l’edició d’enguany fan referència al pes corporal, a la diabetis i la resistència a la insulina, a les malalties cardiovasculars, al sistema gastrointestinal i a l’envelliment cognitiu, entre d’altres. A mesura que la recerca sobre els beneficis del consum de fruita seca creix, aquesta trobada ofereix l’oportunitat de compartir i examinar detalladament allò conegut i establert i aquelles àrees de coneixement que necessiten ser estudiades. Salas-Salvadó, un dels investigadors en nutrició més influents del món, remarca la importància d’aquest esdeveniment: “Tenim dades més que suficients per demostrar i ensenyar els efectes beneficiosos del consum de fruits secs sobre diferents malalties cardiometabòliques. Ara és el moment de resumir totes aquestes evidències per generar sinergies i intentar impulsar o modificar les al·legacions de salut que existeixen en relació amb el consum de fruita seca i els seus beneficis sobre la salut”.

El NUTS 2022 reuneix de forma excepcional a 27 ponents i moderadors de 13 països d’arreu del món, entre els quals hi ha investigadors de gran rellevància com Frank Hu, director del Departament de Salut Pública de la Universitat de Harvard, Joan Sabate, professor de Nutrició i Epidemiologia a la Universitat Loma Linda, David Jenkins del Departament de Ciències de la Nutrició de la Universitat de Toronto, David J. Baer del Departament d’Agricultura dels EUA, Linda Tapsell, professora emèrita de la Universitat de Wollongong d’Austràlia i Penny Kris-Etherton del Departament de Ciències de la Nutrició de la Universitat de l’Estat de Pennsylvania, entre d’altres. S’espera que com a resultat d’aquesta conferència organitzada des de la Universitat Rovira i Virgili (URV-IISPV) i des del CIBEROBN, es publiquin les conclusions en una revista científica internacional.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*