La incubadora de l’Estadi Olímpic acollirà les primeres start-ups d’esport i tecnologia la primavera del 2023 : Servei de Premsa

La incubadora de l’Estadi Olímpic acollirà les primeres start-ups d’esport i tecnologia la primavera del 2023

04/11/2022



Temps estimat de lectura: 5 minuts

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), impulsora del projecte, juntament amb Barcelona Activa i l’Institut Barcelona Esports (IBE), començarà aquest mes els tràmits per adjudicar la gestió de la incubadora

L’espai podrà acollir fins a 14 start-ups i oferirà programes d’acceleració, formació, proves pilot i organitzarà esdeveniments per dinamitzar el sector 

La incubadora comptarà amb una gran àrea de coworking, mòduls de treball interconnectats i sales d’ús comú, a més d’una zona verda de 400 m2 habilitada per fer-hi trobades 

Les obres de l’espai de 1.100 m2 que acollirà l’equipament avancen a bon ritme des del passat estiu

L’Estadi Olímpic Lluís Companys enfila la recta final de la configuració de la primera incubadora de projectes d’esports i tecnologia de la ciutat. L’espai podrà acollir les primeres start-ups la primavera del 2023. L’objectiu és promoure i donar suport a la creació d’empreses innovadores en l’àmbit de l’esport, afavorir el seu creixement i facilitar el seu posicionament en el teixit empresarial de la ciutat.

 

 

 

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), impulsora del projecte amb la col·laboració de Barcelona Activa i l’Institut Barcelona Esports, iniciarà aquest mes de novembre el concurs per adjudicar la gestió i la dinamització d’aquest espai pioner. L’empresa que se’n faci càrrec serà la responsable d’atreure empreses target, gestionarà l’activitat diària i promocionarà l’espai per captar inversió i talent del sector.

Està previst que la incubadora pugui acollir fins a 14 start-ups relacionades amb el món de l’esport, la innovació i la tecnologia. També s’espera que pugui comptar amb el suport de grans, mitjanes i petites empreses.

 

 

Les empreses i persones emprenedores que s’hi integrin tindran a la seva disposició programes d’acompanyament i d’acceleració que es portaran a terme amb partners estratègics del sector de l’esport i les noves tecnologies. A més, la incubadora podrà oferir formació oberta al públic en general o al sector; organitzar activitats i esdeveniments de difusió, relació i networking; i accions de testeig, proves de concepte i experiments esportius, tant a les instal·lacions de la incubadora com a la resta d’equipaments de l’Anella Olímpica.

Per al primer tinent d’alcaldia i president de B:SM, Jaume Collboni, “amb la posada en funcionament d’aquesta incubadora, Barcelona torna a ser un exemple de com les infraestructures olímpiques poden seguir generant retorn social i econòmic, sent la punta de llança d’una estratègia de ciutat que vol impulsar el desenvolupament d’un sector emergent partint del talent local i en col·laboració publicoprivada”.

Per la seva part, el regidor d’Esports, David Escudé, ha recordat la importància d’aquesta incubadora dins el gran projecte paraigües on neix: “amb la creació d’aquest espai on s’impulsaran els projectes tecnològics més innovadors, estem fent el primer gran pas per avançar en el nostre nou hub, una iniciativa pionera que col·locarà a Barcelona dins el mapa mundial com a centre d’innovació tecnològica aplicada a l’esport”

Un espai per a la promoció i la creació d’empreses del sector esportiu i tecnològic

Els treballs d’adequació dels espais que han d’acollir la incubadora estan en marxa des del passat estiu i s’espera que estiguin acabats al març del 2023. Són 1.100 m2 de superfície ubicats en una antiga àrea d’oficines situada a la façana sud de l’Estadi. També s’habilitaran 400 m2 a l’exterior, just davant de les antigues oficines.

Les obres, que compten amb un pressupost de 2,8 M€, permetran disposar d’unes instal·lacions úniques i d’alta qualitat en el que va ser l’epicentre de l’univers esportiu de la Barcelona del 92.

El nou espai estarà especialment preparat per acollir un ecosistema emprenedor estretament relacionat amb la tecnologia i l’esport. La incubadora disposarà d’una gran àrea de coworking i 14 mòduls de treball interconnectats. A banda, tindrà dues sales de reunions i altres espais d’ús comú per a les empreses i persones emprenedores que en formin part.

L’accés serà independent al de l’Estadi, i comptarà amb espai per a estacionar-hi cotxes, motos i bicicletes. Totes les dependències tindran llum natural gràcies a l’obertura de la façana que permetrà connectar l’interior i l’exterior de la incubadora.

L’espai exterior disposarà d’una zona verda amb mobiliari urbà pensada per facilitar la creació de sinergies entre les diferents empreses, permetent l’organització de trobades i activitats de cocreació a l’aire lliure. Serà, també, una sortida directa al Parc de Montjuïc, un dels principals pulmons verds de la ciutat i, alhora, seu d’importants institucions esportives com són l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), el Museu Olímpic, el Palau Sant Jordi o les Piscines Picornell, entre d’altres.

L’Anella Olímpica ofereix un entorn estratègic vinculat a la pràctica esportiva de relleu local, nacional i internacional. Les empreses instal·lades a la incubadora podran aprendre i conviure amb els esdeveniments esportius que tenen lloc en aquesta privilegiada localització.

 

Primer pas per a la configuració del Barcelona Sports Hub

La incubadora de projectes esportius i tecnològics de l’Anella Olímpica serà la primera instal·lació que formarà part del Barcelona Sports Hub. Es tracta d’una iniciativa de l’Institut Barcelona Esports i l’Ajuntament de Barcelona que vol donar suport a l’esport com a àmbit clau per a la innovació i com un dels sectors econòmics emergents de la ciutat.

L’objectiu general del projecte és fer de Barcelona un referent internacional en l’intercanvi de coneixement, talent, recursos i capacitats d’innovació en el món de la tecnologia i l’esport. El Barcelona Sports Hub estarà integrat per grans corporacions, institucions, start-ups i altres actors tecnològics que desenvolupen projectes de transformació i millora de la gestió i la pràctica de l’esport, incloent-hi projectes relacionats amb els eSports. Amb un pressupost total de 3 M€, el hub se sustentarà en una plataforma digital, tot i que en un futur tindrà una seu física al Palau Municipal d’Esports.

Lligat a aquest nou hub, Barcelona Activa, juntament amb col·laboradors privats del sector de l’esport i la innovació, potenciarà el programa B-Step, ja en marxa, que ofereix mentoria i acompanyament a start-ups i afavoreix l’entrada de nous projectes de l’àmbit esportiu a la ciutat.

Trobareu recursos gràfics de la noticia aquí

 





Paraules clau

esport/ incubadora de l’Estadi Olímpic/