Sala de premsa

Notes de premsa

La Cambra impulsa el Lab3040, una iniciativa per connectar els agents d’innovació de l’ecosistema català

El projecte unirà tots els agents per promoure projectes entre els membres i crear els espais necessaris per fer-ho possible, en diferents verticals de coneixement. 

24/11/2022

La Cambra de Comerç de Barcelona impulsa la iniciativa Lab3040, una xarxa de connexió entre els agents d’innovació de l’ecosistema de Catalunya on cooperaran corporacions, pimes, universitats, centres tecnològics i administracions.  

Lab3040 compta amb l’impuls de Celsa, Ibercaja, Leitat, Naturgy, Sorigué i TMB, entre d’altres, amb l’objectiu de promoure col·laboracions entre els agents de Catalunya que ajudin a posicionar a Barcelona com el HUB de referència a nivell europeu. 

El projecte es converteix en un nexe d’unió per promoure projectes entre els membres i crear els espais necessaris per fer-ho en diferents verticals de coneixement. 

En aquest primer any treballaran sobre la vertical de sostenibilitat. No obstant això, la iniciativa a partir de l’any que ve obrirà noves verticals de connexió, com la de salut o la de turisme. 

Durant aquest procés, Lab3040 durà a terme la detecció d’oportunitats entre les pimes i les corporacions, així com l’organització d’espais de treballs col·laboratius entre els principals agents de l’ecosistema. 

Aquesta iniciativa pretén ser un punt de trobada per a agents de l’ecosistema. Per això, posa a la disposició de tots els actors que hi participin l’edifici de la Cambra, situat a l’av. Diagonal 452, en el marc de HUB cambraDigital, on s’ofereixen espais per poder co-crear entre els diferents agents presents. 

El llançament del Lab3040 es va formalitzar en un acte en el HUB cambraDigital de la Cambra amb els principals promotors de la iniciativa i en el que van participar Eva Borràs (Directora Gerent de la Cambra de Barcelona), Albert Pijuan (membre del Comitè Executiu de la Cambra de Barcelona), Vicente Atienza (responsable d’innovació a la Cambra de Barcelona), Alexander Phimister (responsable del Lab3040 de la Cambra de Barcelona), Oscar Carreras (Responsable d’innovació tècnica a Celsa), José María Santos (Gerent Territorial d’nstitucions i Negoci Hipotecari a Ibercaja), Berta Ruiz (Coordinadora executiva de projectes a Leitat), Maria Carmen Lopez (Tècnica d’innovació a Naturgy), Alex Pardo (Director General de Serveis Corporatius i Venture Capital a Sorigué) i Cristina Güell (Direcció Serveis Corporatius a TMB).