Nanomol Technologies participa a un nou projecte europeu sobre biomaterials per al tractament d'infeccions microbianes

NABIHEAL

Nanomol Technologies, empresa derivada del CSIC i ubicada al Parc de Recerca UAB, forma part del projecte Horizon Europe NABIHEAL, coordinat per l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC). L'empresa participa en les tasques d'augment de biomaterials i colidera el paquet de treball Business Development & Exploitation juntament amb Histocell SL.

26/01/2023

NABIHEAL significa, en anglès, "Biomaterials nanoestructurats antimicrobians per a la cicatrització complexa de ferides" i té com a objectiu resoldre dues necessitats mèdiques no cobertes en la cicatrització de ferides complexes: tractaments assequibles per a infeccions de ferides i prevenció de complicacions durant la cicatrització; i una estratègia per optimitzar la composició i l'eficàcia dels apòsits per ferides.

El projecte NABIHEAL vol avançar en la síntesi de biomaterials avançats com a alternativa als materials basats en plata d'ús habitual. Els productes antimicrobians més comuns per al tractament d'infeccions microbianes són a base de plata. No obstant això, tenen diversos inconvenients econòmics, mediambientals i de seguretat.

El projecte pretén obtenir biomaterials multifuncionals innovadors per a la cicatrització de ferides mitjançant tecnologies de fabricació assequibles basades en la UE. A llarg termini, NABIHEAL podria convertir-se en una alternativa revolucionària a la plata en apòsits per a la cicatrització de ferides.