Empresa i Treball

emt

Més de 200 persones participen en la primera Mapathon de l'ecosistema emprenedor organitzada per Empresa i Treball

query_builder   3 març 2023 10:45

event_note Nota de premsa

Més de 200 persones participen en la primera Mapathon de l'ecosistema emprenedor organitzada per Empresa i Treball

  1. S’han celebrat jornades a Reus, Lleida, Palau d'Anglesola, Girona, Salt i Vic que han permès conèixer de primera mà l'ecosistema innovador de Catalunya a través de les bones pràctiques de diferents empreses i emprenedors/es destacats de cada territori


El Departament d’Empresa i Treball ha organitzat la primera Mapathon, mapa de l’ecosistema emprenedor, on han participat més de 200 persones. Aquestes jornades s’han celebrat a Reus, Lleida, Palau d'Anglesola, Girona, Salt i Vic i han permès conèixer de primera mà l'ecosistema innovador de Catalunya a través de les bones pràctiques de diferents empreses i emprenedors/es destacats de cada territori.

Aquesta iniciativa s’impulsa a través de la Xarxa Emprèn, que és la xarxa d'entitats públiques i privades, promoguda per la Generalitat de Catalunya, que presta serveis d'acompanyament i suport a les persones que volen constituir una empresa a Catalunya i altres serveis de promoció i foment de l'emprenedoria per enfortir l'ecosistema emprenedor.

A cada una de les sessions, on van assistir empresaris, tècnics de la Xarxa Emprèn i responsables de l’ecosistema emprenedor de cada territori, es va visitar un territori innovador i es van donar a conèixer 26 iniciatives i els aprenentatges derivats de la seva activitat. 

Entre les principals conclusions de la Mapathon destaca la importància de l’existència d’ecosistemes innovadors amb organitzacions públiques i privades del propi territori. També s’ha apostat per enfortir la relació entre el sistema productiu i sistema educatiu (Formació Professional i universitats) per tal d’ajudar a les persones a créixer professionalment en el propi territori.

Durant les jornades, els participants van coincidir en posar en valor la innovacióque demana contínuament la multidisciplinarietat de les persones i també van considerar fonamental connectar professionals d’àmbits diferents per contribuir a construir ecosistemes més eficients.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter@empresacat | @treballcat



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia