La incubadora de videojocs GameBCN inicia la seva 8a edició amb un rècord d’inscripcions : Servei de Premsa

La incubadora de videojocs GameBCN inicia la seva 8a edició amb un rècord d’inscripcions

16/03/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Palo Alto acollirà per segon any aquest programa que enforteix l’ecosistema local d’estudis de videojocs i ajuda a equips de desenvolupament a professionalitzar-se.

 

El programa d’incubació de videojocs GameBCN arriba a la seva vuitena edició. Palo Alto, que treballa per convertir-se en un pol empresarial d’indústries creatives, acull per segon any a GameBCN per atraure talent i seguir impulsant la creació i el desenvolupament de noves empreses del sector del gaming a Barcelona i a Catalunya.

La iniciativa GameBCN, fundada per Simón Lee, exdirectiu de Digital Legends (adquirida per l’estatunidenca Activision) i també fundador de la consultora Peninsula, és promoguda per la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya, la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona i la consultora d’innovació Peninsula. A més a més, també compta amb partners estratègics com Marvelous, Socialpoint i Gameloft, grans multinacionals del videojoc.

El programa d’incubació GameBCN que treballa per dinamitzar l’ecosistema de videojocs barceloní, oferirà la seva formació i mentorització per facilitar la producció de videojocs i maximitzar les oportunitats de negoci a quatre equips catalans, un de madrileny i un de francès, amb videojocs per a les plataformes PC, mòbil i consola.

Els sis equips participants al programa són Open House Games amb el joc Eva’s Odyssey, FromDust Studio amb el joc OxySpace, Grasita Games amb el joc KIDDO, Fisherman’s Games amb el joc Project Solar, Project Legends amb el joc Soccer Legends y Royale Monkey amb el joc Avian. Tots ells han sigut elegits d’entre 174 inscripcions de 54 nacionalitats, el doble que l’any passat, rebran 120 hores de formació en producció, màrqueting i negoci, així com mentories personalitzades per part d’experts provinents de Gameloft, Socialpoint, THQ Nordic, Giant Nimble Entertainment i Appnormals, entre d’altres estudis. A banda, aquest agost presentaran els seus projectes a la Gamescom, la fira més important del sector a Europa.

Seguint els passos d’estudis independents com Lince Works i el seu joc Aragami, publicat conjuntament amb Sony i que porta més de 1,2 milions de còpies venudes, AppNormals, amb més de 100.000 còpies venudes del seu videojoc Stay, l’estudi salvadoreny Hyper Three Studio i les més de 100.000 còpies venudes de Tiny Lands o Herobeat Studios i el joc Endling, nominat als premis BAFTA i reconegut amb el Premi Ciutat de Barcelona d’enguany, els estudis de la 8a edició gaudiran d’esdeveniments mensuals i xerrades amb experts de la indústria, tot generant un clima d’intercanvi molt favorable per al sector.

GameBCN continua amb el seu procés de consolidació i, a més de la vuitena edició del programa, es confirma la segona edició del programa d’incubació a Girona GameGi i l’inici a l’abril de la tercera edició del programa japonès executat per l’editor Marvelous. Als programes d’incubació cal afegir-hi, a més, els programes de pre-incubació, d’acceleració i de mentories.

La seu de GameBCN a Palo Alto acollirà trobades i xerrades obertes a tota la comunitat, treballant conjuntament amb els diversos agents del sector del videojoc per teixir una xarxa de col•laboració i seguir ajudant a posicionar la ciutat com un referent de la indústria del gaming al sud d’Europa.

Els equips de la vuitena edició

Estudi: Fisherman’s Games
Joc: Project Solar
Catalunya – PC
Hope, una noia que es veu obligada a explorar una terra en ruïnes a causa del col•lapse posterior a l’escalfament global, utilitza l’energia renovable del Sol i el seu amic robòtic Rob, per conduir l’electricitat, desplaçar-se i alimentar diferents objectes de l’entorn.

Estudi: FromDust Studio
Joc: OxySpace
Catalunya – Mòbil
Partides multijugador, competint o creant equips, amb el robot Oxy i les seves habilitats i armes, amb canvis constants i nous reptes.

Estudi: Grasita Games
Joc: KIDDO
Madrid – PC
Point & click d’aventures ple de puzles amb una estètica característica de dibuix a mà i un sentit de l’humor irònic. La història segueix la vida tediosa de Kiddo, un nen socialment aïllat que té com màxim assoliment a la vida veure la televisió i menjar pizza.

Estudi: Open House Games
Joc: Eva’s Odyssey
Catalunya – PC
Els colossos estan contaminant molt un planeta ara àrid. La noia androide Eva s’embarcarà en un perillós viatge a bord de la seva nau metàl•lica amb l’objectiu de trobar i purificar aquests gegants per restaurar la vida al seu planeta.

Estudi: Project Legends
Joc: Soccer Legends
Catalunya – Mòbil
Joc de futbol per a mòbil del gènere Gacha i RPG on pots construir l’equip triant d’entre més de 50 personatges i jugar contra altres equips en mode història o contra altres jugadors en mode en línia.

Estudi: Royale Monkey
Joc: Avian
França – PC
Joc d’aventures en què com a guardià d’una antiga civilització dins d’un món subterrani ple de vegetació, lluites contra una corrupció malvada amb l’ajuda del teu instrument musical.





Paraules clau

GameBCN/ videojocs/