Recerca i Universitats

GEPA

Visita del conseller de Recerca i Universitats a Lleida

El conseller Nadal defensa a Lleida la "gran importància per al país de disposar d'organismes universitaris descentralitzats per a la recerca i el coneixement"

query_builder   18 maig 2023 16:30

event_note Nota de premsa

Visita del conseller de Recerca i Universitats a Lleida

El conseller Nadal defensa a Lleida la "gran importància per al país de disposar d'organismes universitaris descentralitzats per a la recerca i el coneixement"

·Ho ha dit avui en una visita a l’equipament GEPA (Garantia d’Espai per a la Preservació de l’Accés) que forma part del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC)

·El conseller ha visitat també l'exposició dedicada a Josep Vallverdú en l’any del seu centenari i s'ha reunit amb el rector de la UdL, Jaume Puy

GEPA{"name":"2023/05/18/16/20/535a5a31-b212-4824-91cf-a54ec25502d0.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":127171}

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha destacat avui la “gran importància per al país de disposar d’organismes universitaris descentralitzats per a la recerca i el coneixement”. Nadal ho ha subratllat en el transcurs d’una visitaa l’equipament GEPA (Garantia d’Espai per a la Preservació de l’Accés), un espai que forma part del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) i que compta amb la participació dels departaments de Recerca i Universitats i de Cultura. El GEPA ofereix un servei de dipòsit per a emmagatzemar tota la documentació i arxius de les biblioteques universitàries que ja no disposen d’espai suficient, garantir-ne així la seva preservació futura i l’accessibilitat. El conseller ha visitat aquest equipament acompanyat per la delegada territorial del Govern a Lleida, Montserrat Bergés, i el responsable de GEPA, Santi Balagué.

El conseller ha destacat igualment el “paper fonamental” que el CSUC té per a les universitats de Catalunya compartint i mancomunant serveis acadèmics, científics, bibliotecaris, de transferència de coneixement i de gestió amb l’objectiu de millorar l'eficàcia i l'eficiència de tot el sistema universitari. Nadal ha recordat com la seva rellevància va quedar palesa fa uns mesos quan arran de la crisi energètica es va aplicar un mecanisme de correcció de l’increment del preu a través la contractació mancomunada del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).

El conseller s’ha traslladat a continuació a la Universitat de Lleida (UdL) on s’ha reunit amb el rector, Jaume Puy, amb qui ha parlat de diverses qüestions d’actualitat de l’àmbit universitari i a qui ha felicitat per la seva recent reelecció en el càrrec. A continuació, el titular del Departament de Recerca i Universitats ha mantingut una trobada institucional amb el paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo.

Nadal ha aprofitat també la seva presència a Lleida per visitar, junt amb la comissària de l’Any Josep Vallverdú, Carme Vidal Huguet, l’exposició “Geografies Josep Vallverdú” sobre el cèlebre escriptor lleidatà. Enguany, el Departament de Recerca i Universitats ha impulsat també la commemoració de l’Any Joan Oró, dedicat a l’il·lustre bioquímic lleidatà en el centenari del seu naixement.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia